biverkningar av Medrol dosepak

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-02-14
Medrol Dosepak (methylpredinisolone) är ett receptbelagt läkemedel som klassas som en steroid. Medicineringen fungerar genom att stoppa utsläppen av olika kroppsliga substanser som leder till inflammation. Många olika sjukdomstillstånd behandlas av Medrol Dosepak, bland annat artrit, störningar allergi, olika hudsjukdomar, psoriasis, lupus och andningsproblem. Som med alla läkemedel, det finns några möjliga biverkningar som användare bör vara medvetna om

vanliga biverkningar

Några gemensamma sida effekter som är förknippade med Medrol Dosepak inkluderar högre aptit, sömnlöshet, ångest och olika mag sjukdomar såsom halsbränna. I allmänhet är dessa biverkningar är mindre och avtar på egen hand. Men om de antingen förstärka eller fortsätta, kan läkarvård behövas.

Allvarliga biverkningar

I fråga om allvarliga biverkningar, är det viktigt att sluta använda Medrol Dosepak omedelbart och få akut medicinsk vård. Den vanligaste allvarlig biverkan av Medrol Dosepak är att utveckla en potentiellt farlig smitta.

Tillfälliga biverkningar

En relativt liten bieffekt som ibland händer med användare av Medrol Dosepak är förändringar i menstruation och cykel. Det finns några allvarliga Tillfälliga biverkningar samt, såsom hyperkortisolism, diabetes mellitus, osteoporos och gastrointestinala blödningar. Alla dessa förhållanden kräver akut medicinsk vård.

Sällsynta biverkningar

Det finns flera sällsynta biverkningar av Medrol Dosepak användning, både allvarliga och mindre. Några av de mindre är svimning, yrsel eller svimfärdig, huvudvärk, svullnad i buken, hicka, hyperhidros (kraftig svettning), yrsel, illamående, viktökning, rodnad och acne. Några av de mer allvarliga sällsynta biverkningar inkluderar hjärtstillestånd, ödem, allergiska reaktioner, anafylaxi, delirium, grå starr, depression, högt blodtryck, psykiska och humörsvängningar, neuropati, senruptur, svaghet i musklerna, paranoid oordning, hudutslag, frakturer, eufori, magsår, myopati och hjärtsvikt.

Läkemedelsinteraktioner

Det finns vissa läkemedel som, när det tas tillsammans med Medrol Dosepak, potentiellt kan interagera med den och leda till eventuella negativa biverkningar eller ökning eller minskning av effektiviteten av en eller båda av läkemedlen. Några av dessa läkemedel är p-piller, acetylsalicylsyra, blodförtunnande (som Waran), rifampicin, digoxin, mediciner artrit (som NSAID), teofyllin och fenobarbital.

Previous:nothing Next:tidig graviditet och endometriebiopsi

Relaterade artiklar


 • huvudlöss bota
 • behandling med tillväxthormon i vuxen
 • kan jag bli gravid på min tid?
 • Nicotrol inhalator system instruktioner
 • barn och riskerna med rökning
 • yoga rutiner för barn
 • sätt att få löss ur håret
 • havregrynsgröt allergiska symtom
 • kommer salt bli av munsår?
 • hur konditionstest
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com