de negativa effekterna av ett foster Doppler

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-02-01
Ett foster Doppler används för att övervaka hjärtfrekvens fostret. Fostrets dopplers kan du höra bebisens hjärta takt av cirka 8 veckors gestationsålder. Fostrets Doppler använder ultraljudsvågor att fånga ljudet barnets hjärta gör. Denna överförs till en frekvens som du kan höra. Den faktiska ljudet du hör är inte barnets hjärtljud men en reproduktion bygger på förflyttning av hjärtat

Negativa effekter

Det finns inga rapporter om några negativa effekter på barnet eller mamman med hjälp av en fetal doppler. Eftersom det är icke-invasiv, anses det helt säkert att använda under hela graviditeten. Som med alla typer av medicintekniska produkter, rekommenderas att du diskuterar köp eller hyra av en foster Doppler med din barnmorska.

Fördelar

Att använda ett foster Doppler att övervaka barnets hjärtljud kan vara särskilt skönt att en nervös förälder. Att kunna höra hjärtslag kan ge tröst och minska stressen av graviditeten, vilket har varit särskilt användbart i situationer där en mamma har haft en svår graviditet innan. Användningen av en foster Doppler kan också förbättra bindande erfarenhet, särskilt för barnets far, eftersom den tillåter honom att bli mer medvetna om hur hans barn utvecklas.

Mindre bra

Vissa läkare oroar sig för att ett foster Doppler kan användas för överdrivet. The Food and Drug Administration rekommenderar att fostret dopplers användas sparsamt. Läkare oroar också att användningen av ett foster Doppler kan leda till att föräldrarna att ignorera möjliga tecken på stress hos fostret. Dessutom är vissa dopplers billigt gjort och ge dålig kvalitet övervakning, vilket kan öka oron hos föräldrarna.

kvalitet och pris

medicinsk kvalitet fostret dopplers är den överlägset bästa för att övervaka fostrets hjärtslag, men de är också de dyraste. Billigare fostrets dopplers kan vara billigare, men också kanske inte ger bra ljudkvalitet. Även om hjärtslag blir svag, det kanske inte kunna plocka upp det alls. Fostrets dopplers kan variera i pris från ca $ 50 till $ 450 per augusti 2009.

Få ett foster Doppler

Ett recept är inte nödvändigt att erhålla ett foster Doppler, men du bör kontakta din läkare innan de har fått en. Fostrets dopplers kan hyras eller köpas, och försäkring inte betala för dem, utom i extrema fall när övervakning av hemmet är nödvändigt på grund av komplikationer. Om det är ditt första barn och du planerar att ha mer, kan det vara mer ekonomiskt att köpa en enhet, annars kan det vara bättre att hyra en för den tid, eller en del, av graviditeten.

Previous:nothing Next:återfallsförebyggande

Relaterade artiklar


 • hur man ska äta rätt för graviditet
 • hur man kan förhindra att du och dina nära och kära från att bli / smittas av svininfluensan (H1N1 virus)
 • när ska man sluta p-piller för att bli gravid?
 • det bästa sättet för barn att gå ner i vikt
 • hur man förbereder för en allergi scratch test
 • Hur sluta röka
 • ischiasnerven smärta behandling under graviditet
 • hur lång tid tar navelsträngsblod senast?
 • hemgjord rättsmedel för ont i halsen
 • hur man får en god natts sömn med en snarkning make
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com