diabeteskost guide

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-02-12
Som diabetiker måste din kost för att vara omsorgsfullt konstruerade för att eliminera eller minska din socker och kolhydratintag och på samma gång inklusive rätt antal portioner från varje större livsmedelsgrupper. Se till att du rådgöra med din läkare eller en bestyrkt nutritionist att se till att du får rätt näring baserat på dina individuella behov

Grönsaker <.

En noga anpassade diabeteskost bör omfatta 3-5 portioner av grönsaker per dag. Detta är inte lika svårt att uppnå som du kanske förstår. Prova även en liten sallad med din lunch, en kopp råa grönsaker som en eftermiddag mellanmål, en liten sallad innan middagen och en sida av kokta grönsaker med din middag. Som summerar fyra lätt införlivas portioner grönsaker i den dagliga kosten.

Frukt

Vissa människor drar sig för frukt grund av deras naturliga sockerhalt. Det viktiga är att sockret i frukt är just det: naturligt. En väl balanserad diabetes kost bör omfatta minst två till fyra portioner frukt. Exempel små bananer, äpplen, en kopp jordgubbar eller en apelsin. Om du inte gillar eller kan inte äta färsk frukt kan du ersätta en liten servering av frukt med en 1/2-cup servering av fruktsaft eller konserverad frukt.

Mjölk

En rätt balanserad diabeteskost bör omfatta minst två till tre portioner av mjölk varje dag. Med mjölk menar vi mjölk ensamma, inte yoghurt, ost eller någon annan mejeriprodukt. Du borde dricka vanligt låg fetthalt, mycket låg fetthalt eller fettfri mjölk i portioner som mäter cirka 3 /4 till 1 full kopp.

Protein

Det är viktigt att ta minst två portioner av protein i din kost varje dag också. Protein finns i kött, fågel, fisk, ägg och även ost. Det kött du väljer bör vara så mager som möjligt, och din ost ska vara fettfri också.

Stärkelse

Stärkelse, trots sin ofta stor påverkan på blodsockret, inte bör helt undvikas. Istället bör begränsas till rätt tjänstgör storlekar, och du bör ha någonstans från 6 till 11 portioner per dag. Stärkelse finns i spannmål, bröd och ris. Exempel på en ordentlig portion är 1 skiva fullkornsbröd eller vitt bröd, 2 skivor av en specialdesignad kalorifattig bröd, 1 /2 av en hamburgare bulle, 1 /2 av en engelsk muffin eller 3 /4 kopp kallt spannmål.

Fetter

Fett är livsviktig för att överleva och på ett korrekt diabeteskost bör begränsas, men inte helt. En till tre portioner per dag av fett kan erhållas med 1 tsk. smör, 1 skiva bacon, två msk. färskost eller 1 /8 avokado. Servering storlekar i denna grupp är väldigt liten, så du måste kontrollera ditt intag noga.

Previous:nothing Next:ris allergiska symtom

Relaterade artiklar


 • bebis utveckling på 7 veckor
 • näringsämnen som förhindrar grått hår
 • hur andningen fungerar membranet
 • Graviditet & motion parametrar
 • hemgjord rättsmedel för ont i halsen
 • botemedel för spädbarn diarré
 • kroppslukt fakta
 • roll telomeras
 • hur man gör mer tid för motion - för mammor
 • hur man tar hand om ett sjukt barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com