diet för barn med högt kolesterol

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-02-21
Högt kolesterol är lika mycket en angelägenhet för barn som för vuxna. När det finns för mycket kolesterol i blodkärlens väggar, uppbyggnad av plack blockerar blodflödet till hjärtat och andra viktiga organ. En hälsosam kost minskar inte bara högt kolesterol utan också minskar risken att utveckla fetma hos barn. Enligt American Heart Association, förenar en hälsosam kost livsmedel som är låga i kolesterol och mättat fett regelbundet. Du kan bryta dessa livsmedel fastställs för vart och ett av tre dagliga måltider: frukost, lunch och middag.

Du behöver:
vatten
. doftfria hud produkter som olja av Olay eller några Avon Products.

Frukost

För frukost, prova att använda frukt, fullkornsprodukter av spannmål, havregryn och yoghurt. Livsmedel som innehåller mycket lösliga fibrer, som frukt och havregryn, kan sänka kolesterolhalten. Ha kul och kombinera livsmedel som erbjuder ett mer givande måltid. Blanda yoghurt med lite fullkornsris granola, eller lägga skivor av bananer till en tallrik flingor. Barn älskar sort. Starta dagen med en hälsosam frukost ger dem energi för resten av dagen.

Friska Tips: Använd lättmjölk istället för 2 procent. Ditt barn kommer inte ens vet skillnaden.

Lunch och middag

Till lunch och middag, försöka blanda grönsaker med friska proteiner. Grill och grädda livsmedel i stället för att steka eller fritera dem. Friterad mat som är täckt med olja är fulla av mättade fetter. Använd fullkorn i stället för vitt bröd för smörgås. I stället för salami och Bologna, göra ost och tomat smörgåsar eller använda mager skivad kalkon. Lean kalkon innehåller mindre fett än salami och Bologna. Kom ihåg att alltid tjäna en sida av färsk frukt för barnen att knapra på.

Friska Tips: Fisk och fågel är friska substitut för kött när det kommer till middag. Prova att göra regelbundna kötträtter med fisk och fågel i stället. Fisk innehåller omega-3 fettsyror, som är kända för att vara bra för hjärtat genom att minska blodtrycket.

Snacks

Sunda mellanmål är viktigt att äta mellan måltiderna. De håller barnen från binging på skräpmat och förse dem med energi. Grönsaker, frukt, nötter, bröd, hel-vete kex och ost gör stora mellanmål för barn i alla åldrar. Enligt Mayo Clinic, har studier visat att valnötter avsevärt kan minska kolesterolhalten i blodet.

Friska Tips: Har nyttiga snacks lätt tillgängliga i ditt skåp eller ditt kylskåp. Skär upp några äpplen, selleri eller morötter och lämna dem i en enda tjäna plastpåsar i kylskåpet, eller göra hemgjord säckar med trail mix med mycket frukt och nötter. Barn är mycket aktiv och gillar att ta snacks och gå. Detta kommer att hålla dem från att ta en påse chips istället.

Previous:nothing Next:tidiga barndomen neurologisk utveckling

Relaterade artiklar


 • glukosnivåerna under graviditeten
 • strategier för att stoppa snarkning
 • hur man kan bli av med loppor med kiselgur
 • hår bli grått från stress
 • aktiviteter för att organisera en familj viktminskningsprogram
 • opiatberoende detox tekniker
 • platser att ta ett faderskapstest
 • tips på quiting rökning
 • vad man ska gravera på en medicinsk registrering
 • hur ska 40 som mig
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com