faror att återanvända plast vattenflaskor

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-02-13
Enligt kongressen, 30 miljoner plastflaskor träda amerikanska deponier och förbränningsanläggningar varje år. Det är för dyrt att återvinna gamla flaskor till nya. Så du kan frestas att återanvända dina plastflaskor och om igen. Detta kan vara bättre för vår planet, men det kan vara dåligt för hälsan

mer benägna att Leach

Många plast? vattenflaskor (de med en # 3 eller # 6 återvinning nummer, och en del med en # 7) innehåller en kemikalie som heter bisfenol A (BPA). Även om FDA säger nuvarande nivåerna av denna kemikalie är säkra, och notera BPA har använts sedan 1930-talet, Djurstudier tyder på BPA läcker in i vätskor i en plastflaska. Beloppen är oftast försumbar men vissa studier visar att återanvända flaskor kan öka mängden av urlakning

Vad är det för fel med BPA

Några djurstudier har kopplat BPA exponering för dålig hjärnans utveckling hos foster och spädbarn. ? Vissa typer av cancer, missfall, tidig pubertet, och viktökning. Dock har inga studier på människa gjorts och många forskare tror gångna djurstudier allvarlig svaghet.

Bakterier

Enligt Keith Christman av American Chemistry rådet, "Du vill behandla [plastflaskor] som en öppnad mat -behållaren med varan. . . eftersom bakterier kan växa i varma förhållanden. "Så efter en plastflaska har öppnats bör innehållet skall konsumeras omedelbart. behållaren inte bör återanvändas om det inte är kallt i tid.

Alla plast vatten flaskor du återanvända bör också saneras innan den används igen för att förhindra bakterier i flaskan orsakar sjukdom.

Hur SNYGGA

Det enklaste sättet att sanera en plastflaska är genom att köra det genom diskmaskinen. emellertid plastflaskor inte är konstruerade för återanvändning kan bryta ner snabbare om det spolas här sättet. Varmt vatten och diskmedel arbetar också, speciellt om du använder en flaskborste. Plastflaskor med smal hals är svåra att rengöra bra, och är därför inte det bästa valet för återanvändning.

Om du kan se mögel eller slem i vattenflaskan, kasta undan den eller rengör den genom att fylla det en lösning som gjorts från och med 1 liter vatten, 1 tsk. blekmedel och 1 tsk. bakpulver. Skaka väl, låt stå över natten, och tom. Innan du använder, ren igen med varmt vatten, tvål och en flaska pensel.

Andra alternativ

Allt fler människor vänder sig till flaskor aluminium vatten, vilket kan vara bra om de har BPA-fria pipar och inte fodrade med tvivelaktiga material. Vissa studier tyder på aluminium kan kopplas till Alzheimers sjukdom, men denna länk är inte fast.

Ett bättre val kan vara stål vattenflaskor, som inte läcker någonting kända för att vara skadliga.

Om du kan hitta det i ditt område, är en produkt som IceBox vatten också ett bra val, det är källvatten förpackat i 100% återvinningsbar kartong från hållbara skogar. Pipen inte tillåter förorening att komma in i behållaren när den väl öppnats och är gjord av moderna intravenös (IV) material som är BPA-fria.

Previous:nothing Next:om klimakteriet och hjärtklappning

Relaterade artiklar


 • yoga rutiner för barn
 • några rekommenderade olika övningar under graviditeten
 • olivolja att bli av med huvudlöss
 • hur man ska hjälpa barnen att hantera ett syskon som har cancer
 • hjälpa till för att sova när man är gravid
 • Trileptal biverkningar hos barn
 • var man kan köpa en vatten filter för en duschhuvud
 • hur lång är dagen efter piller effektivt för?
 • det bästa botemedlet för graviditetsillamående
 • Kegel övningar för blivande mammor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com