förebyggande av cancer hos barn

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-02-18
Cancer är en sjukdom som drabbar många människor, men är kanske mest tragiska i barn. Många cancerframkallande ämnen har identifierats av forskare. De flesta former av cancer kan förebyggas genom grundläggande livsstilsvanor, exempelvis motionera och äta sunt och undvika solexponering och avstå från att använda tobak

tränar och äter Well

Övervikt och fetma kan öka risken för vissa typer av cancer, experter vid Mayo Clinic varna. Fysisk aktivitet kan hjälpa barnen behålla en hälsosam vikt och minskar risken för vissa cancerformer.

Även den mat barnen äter kommer inte att hindra dem från att få cancer, äta hälsosamt har visat sig drastiskt minska risken. Begränsa ditt barns intag av fett, eftersom hög fetthalt, hög-kalori dieter tenderar att leda till fetma, vilket kan öka risken för cancer. Istället fylla hennes kost med frukt och grönsaker (minst fem portioner om dagen). Dessa kommer att hjälpa att få och behålla en hälsosam vikt. Barn ska aldrig tillåtas att dricka alkohol.

Beware of the Sun

Hudcancer är den vanligaste formen av cancer, och exponering för solen är den främsta orsaken. Men det är också en av de mest förebyggbara typer av cancer. Mayo Clinic tyder på att du och dina barn undvika att gå utanför 10:00 till 16:00, timmar topp för strålning. Om du bestämmer dig för att gå utanför, uppmuntra dem att stanna i skuggan, tillämpa ett brett spektrum solskyddsmedel (åtminstone SPF 15), och klä dem i kläder och hattar för att skydda armar, ben, ansikte och öron. Låt inte barn använda inomhus garvning sängar eller lampor sön

Immunize

Det finns vissa virusinfektioner samband med cancer som lätt kan förebyggas genom vaccinera. Tala med ditt barns barnläkare om vad vaccinationer de ska tas emot och vara säker på att de är uppdaterade om rekommenderade vaccinationer.

Regelbunden screening och självrannsakan

Experter vid Mayo Clinic pekar på att medan du utför själv- tentor kommer inte att förebygga cancer, kommer det att öka sannolikheten för cancer upptäcks tidigt, vilket kommer att öka chanserna för framgångsrik behandling. Eftersom barn är inte ofta gamla nog att undersöka sina egna kroppar, vara medvetna om förändringar i sina kroppar, och prata med sina barnläkare om du märker något som berör dig.

Tobak

Tobak, i form av cigaretter , tuggtobak och snus, är den vanligaste orsaken till dödsfall i cancer i utvecklingsländer (30 procent), enligt Mayo Clinic webbplats. Passiv rökning kan också öka risken för lungcancer. Rök inte omkring dina barn, och försöker undvika situationer och allmänna platser där de utsätts för passiv rökning.

Previous:nothing Next:tonåringar och ätstörningar

Relaterade artiklar


 • hur att förstå om testosteron är säkert för män
 • platser att ta ett faderskapstest
 • typer av kroppen bygger
 • tips för att bli gravid med hjälp av hem artificiell insemination
 • rättsmedel för spruckna läppar
 • hur man ska hjälpa barnen att hantera ett syskon som har cancer
 • fysiska utveckling för 4 & 5-åringar
 • symptom på kärnikterus
 • kostvanor för att undvika diabetes
 • Vilken är den vanligaste tiden att bli gravid?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com