fotled och fot smärta hos barn

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-02-15
Det kan väcka ett barn på natten, eller orsaka en att halta eller toe-promenad under dagen. Det finns många möjliga orsaker till fotled och fot smärta hos barn, en del försvinner på egen hand, medan andra kräver läkarvård

Du behöver:
vatten
. . doftfria hud produkter som olja av Olay eller några Avon Products.

Growing Pains

Dessa smärtor uppträder vanligen på natten. Trots sitt namn, de är kopplade till särskilt aktiva dagar snarare än tillväxt, enligt American Academy of Pediatrics (AAP). Medan vanligare i benen, kan växtvärk presentera sig i fot. Smärtan brukar klingar med att gnugga /massage, en värmedyna och /eller över disk smärtstillande (ibuprofen eller paracetamol).

AAP råd att söka medial råd för "växtvärk" om en barn upplever ihållande smärta, smärta på morgonen eller svullnad, ömhet och rodnad i ett gemensamt, ledvärk i samband med en skada. eller haltande, svaghet eller ovanlig trötthet

Disorders

Toe-promenader bland småbarn att lära sig promenad är vanligt och kan orsaka en snäv eller smärtsam hälsenan eller häl smärta. När äldre småbarn och barn som går på sina smyger bör föräldrarna kontakta en barnläkare som det kan bli följden av en förkortad hälsena eller vara ett symptom på en bakomliggande neuromuskulära problem (dvs muskeldystrofi eller cerebral pares).

platta fötter, där fötterna inte har normala bågar, är vanliga bland barn, de flesta kommer att växa ifrån dem. Platta fötter brukar inte problematiska, men kan de orsaka fot eller vrist smärta hos äldre barn efter alltför går eller springer. En fotvårdsspecialist kan rekommendera en klack kopp eller sko infoga.

Skador och infektioner

Stressfrakturer inträffar oftast under ungdomar deltar i idrottsaktiviteter. Dessa är oftast lätt att diagnostisera, eftersom smärtan oftast sätter i omedelbart efter skadan och åtföljs av svullnad och rodnad.

Svår's Disease --- en skada, inte en sjukdom --- är en vanlig orsak till hälen smärta hos barn åldrarna 8 till 12 (tidig pubertet). Under viktbärande aktiviteter, kan hälen senor sätta för mycket press på baksidan av hälen och skadade den. Behandlingen inkluderar isbildning hälen (s) och avstår från den verksamhet som orsakade skadan under några veckor till några månader.

Infektioner i skelett eller leder oftast orsakas av blodburna infektioner --- genom att trampa på en infekterad yta med ett snitt fot, till exempel --- och kan orsaka smärta, svullnad, rodnad och smärtsamma, begränsad gemensam rörelse. Dessa typer av infektioner är mycket farligt, så omedelbar läkarvård krävs.

Complex Regional Pain Syndrome (CRPS)

ett kroniskt tillstånd, presenterar CRPS en kontinuerlig, intensiv smärta --- brännande, känslighet i huden, svettning och svullnad --- efter en skada. Snarare än avtagande eftersom skadan läker, blir smärtan värre med tiden. CRPS drabbar oftast en fot eller hand och sedan sprider sig till benet eller armen. Forskare har inte fastställt vad som orsakar CRPS. Vissa tror det sympatiska nervsystemet spelar en viktig roll i att hålla smärtan, andra tycker att det utlöses av ett immunsvar

varningar

fot eller vrist smärta kan vara helt ofarliga, eller ett symptom på något allvarligt. . Därför är det viktigt att söka läkare när barnet lider av nya, eller förlängas, fot eller fotled smärta för att få en korrekt diagnos och, om nödvändigt, en behandlingsplan.

Previous:nothing Next:hur man kan öka cirkulationen till rotatorkuffen

Relaterade artiklar


 • hur levern fungerar
 • diet meny för ett barn
 • Varför skulle en skelettscintigrafi visa oroshärdar i hela kroppen?
 • hur man gör fosterdiagnostik graviditet yoga
 • egenskaper som gör upp en levande organism
 • kostrekommendationer efter en adenoidectomy
 • hur man förstår vad som orsakar gupp på ögonlocken
 • hur man kan bli av huvudlöss.
 • rekommendationer för problem impulskontroll hos barn
 • botemedel för dålig andedräkt från halsen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com