fysiska utveckling checklista för småbarnsfostran

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-02-09
Mycket få föräldrar kan vänta på sina barns första Firsts: deras första leende, första gången sitter upp, rulla runt, krypa, gå och löpning. Det finns så många förväntningar föräldrar har för sina barn under de första åren i livet för deras fysiska utveckling. Barn utvecklas vanligtvis inom samma allmänna tidsram men vad är den tidsramen

Påverkan utveckling

Varje barn utvecklas i sin egen takt. Även syskon kan variera i sin "första" scheman och fortfarande anses vara i det normala intervallet för utvecklingen. Barnets utveckling kan påverkas av genetiska sjukdomar, missbildningar, utvecklingsstörningar, trauma från födelsen, för tidig födsel, låg födelsevikt, börd ordning, ålder föräldrar och miljömässiga faktorer.

En milstolpe kan hända före den angivna ålder eller efter ålder. Om barnet verkar vara oförmögna att nå en fysisk milstolpe och har inte gått av för att nå andra fysiska milstolpar, diskutera detta med barnläkare vid nästa besök. Den barnläkare kan avgöra om barnet är på hans egen tidtabell eller om det är en annan orsak till förseningarna.

Birth till tolv månaders

Efter tre månader, ett spädbarn som ligger på magen kan lyfta huvudet.

med fyra månader, är ett spädbarn gripa en skallra och föra ihop händerna.

Genom fem månader, är ett spädbarn kunna börja rulla över till ena sidan.

med sex månader, är ett spädbarn kunna dras in i sittande ställning och samtidigt hålla huvudet i linje med hans kropp.

med sju månader, är ett spädbarn kan rulla i båda riktningarna och mer än en gång.

med åtta månader, kan spädbarn sitta upprätt utan att vara stöd och dra sig upprätt i sittande ställning när på magen.

Ett spädbarn kan också skicka en leksak, cracker eller andra föremål från ena handen till den andra handen och äta ett kex på egen hand.

med tio månader, är ett barn kunna dra sig till stående och stå upp om att hålla på möbler, andra föremål eller håller händerna på en annan person.

av elva månader, är ett spädbarn kunna plocka upp små föremål som russin eller spannmålsprodukter bitar.

med tolv månader, börjar ett spädbarn att gå medan du håller i möbler, föremål eller någons händer. I den här åldern, barnet flyttar in i "barn" skede.

Tolv till tjugofyra månader

Under de kommande tolv månaderna är barn kommer att vara upptagen utforska världen som nu är öppen för honom med hans förmågan att gå.

Ett litet barn kommer att tillbringa tid att titta vad andra gör runt omkring honom och kommer att börja "kopiera" vad han ser.

Ett litet barn kommer att bygga block med en äldre person, kopiering design och bygga en hög struktur med sex eller fler block.

Ett litet barn att göra liknande mönster på papper med en krita , håller krita med hela handen, kan kopiera raka linjer i endera riktningen, kan sträng stora pärlor, kan använda en sked när man äter och börjar visa en preferens för en viss hand.

Ett litet barn kan gå och springa, dra leksaker med snören, klättra på möbler och trappor och kan också få tillbaka. Ett litet barn kan också hjälpa klänning eller klä av sig själv.

Tre år gammal

Ett litet barn nu går vidare till att bli en "förskolebarn. " Ett litet barn kan nu göra mer komplicerade uppgifter.

Ett förskolebarn kan hoppa med båda fötterna, sparka boll, och rida på leksaker som rör sig med foten makt och på trehjulingar. Ett förskolebarn kan stå på ett ben i flera sekunder. Ett förskolebarn kan gunga på gungor och börjar hålla gungor gå för en kort tid.

Ett förskolebarn kan förbättra färdigheter som började i småbarnsåldern. Blockera byggnad är nu upp till 9-11 block hög, är kritor hålls med tre fingrar istället för hela handen, cirklar dras som har kopierats från en på papperet, ett kors eller "X" kan kopieras av ett förskolebarn och han kan dra en person av en linje och huvud. Scissor färdigheter är början och en sked och gaffel som används utan en stor röra som görs vid måltiderna.

Previous:nothing Next:Varför vända hår grått med åldern?

Relaterade artiklar


 • hur länge ska man tvätta händerna?
 • triglycerid metoder för minskad
 • hem rättsmedel för en igensatt öra
 • steg för handtvätt
 • hur snabbt stoppa en blodig näsa under en atletisk händelse
 • Varför ändra hårfärg hos barn?
 • Hur är en sonogram utförs?
 • det bästa sättet att ta bort en vårta
 • vad som är bra för barns förstoppning?
 • hur man köper ett blodsockertest
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com