havregrynsgröt allergiska symtom

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-02-09
Liksom alla matallergi, att en allergisk reaktion havregryn kan utvecklas när som helst och kan vara potentiellt livshotande. Vanligtvis bebisar är mest benägna att utveckla allergier havregryn, både interna och externa. Ändå har även vuxna spontant utvecklat födoämnesallergier, bland annat mot havregryn, som verkar oprovocerat av fysiska, hormonella eller kostförändringar. Att veta vad symtom är vanligt med havregryn allergiska reaktioner är viktiga för hälsa och välbefinnande du eller någon du älskar

Du behöver:.
Tvättlapp.
Mild, noncomedogenic tvål.
Ren och torr handduk.
Ventilerande kläder.

Telltale Tecken

Några kontrollampa tecken på havremjöl allergier innehålla en svullen mage på grund av gas bygga upp, ett litet utslag över hela buken, och /eller kräkningar. Havregryn innehåller gluten, en spannmålsbaserad protein som kräver en viss enzym för att bryta ner. Saknar detta enzym är det som skapar gasen och kräkning. Utslagen är vanligtvis orsakade av lokal applicering av havregryn, men också är möjliga när de intas. Utslag ange ditt barns kropp har identifierat havregryn som ett potentiellt hot och arbetar för att eliminera den. Sluta ansöker eller utfodring havregryn produkter till ditt barn omedelbart och kontakta läkare.

Subtila tecken

En subtil tecken på en mild eller undertryckt havregryn allergi inkluderar magen obehag eller värk mage efter att ha ätit havregryn. Lös avföring eller överdriven "spotta upp" är också vanligt. Dessa är vanligen lindriga allergier, men de kan vara smärtsamt att den person som upplever dem. Denna reaktion kan också utsträckas till vete produkter, men inte alltid. Denna typ av reaktion kan utvecklas så tidigt som 6 till 9 månader ålder. Återigen, undanröja havregryn livsmedel och havregryn-baserade formler om du misstänker en allergi mot havregryn. Konsultera en läkare.

Extreme Skyltar

I vissa fall kan havremjöl allergier vara omedelbar och livshotande. Svullen hals, tunga eller gom kan förekomma. Om någon känner dig yr, har svårt att andas, eller andra allvarliga reaktioner efter att ha ätit havregryn, de är in anafylaktisk chock som måste behandlas med särskild läkemedel omedelbart. Detta tillstånd är extremt farligt och ambulanspersonal bör tillkallas omedelbart.

Reaction Intensitet

De första reaktionerna att havregrynsgröt kan vara mild i början, såsom magbesvär eller ett litet utslag som går bort efter en dag eller så. Vanligtvis, men dessa reaktioner är endast en varningssignal om att havregrynsgröt kan vara en allergen för den berörda personen och nästa reaktion kan vara mer intensiv. Om en starkare reaktion följer, vänta inte för en tredje reaktion, kontakta läkare omedelbart.

Övervinna Reaktioner

Det är inte vanligt för människor att övervinna havregrynsgröt reaktioner på egen hand och kan behöva hålla en särskild anti- allergi medicin till hands. Adrenalin är en stark, injicerbara läkemedel som kan stoppa de värsta havregryn symtom i livshotande situationer, genom att ge offret tid att få medicinsk hjälp. Endast läkare kan ordinera adrenalin och oftast bara göra det för patienter som får allvarliga reaktioner. Alla som har haft en allvarlig (livshotande) reaktion mot havregryn bör utföra sådan medicinering med dem när man äter ute på en restaurang.

Previous:nothing Next:vad är Avodart?

Relaterade artiklar


  • terapi som lindrar smärta
  • kan jag bli gravid på min tid?
  • Kan man bli gravid utan att ha en period?
  • vad är Avodart?
  • hur man skapar en medicinsk träd familj hälsa
  • hur lång är dagen efter piller effektivt för?
  • fysiska utveckling för småbarnsfostran
  • Vilka är de behandlingsmetoder för en brusten skiva?
  • naturläkemedel och lindring för psoriasis i hårbotten
  • hur du får ditt barn att utveckla goda matvanor
    Adress:
    TPB
    Punktskriftsförsäljningen
    Box 4003
    1002 47 Johanneshov
    Email: halsa@halsanet.com