hjälp för problem tonåringar

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-02-22
Problembeteenden i tonåren är inte bara ses i barn från splittrade hem, eller som har försummats eller missbrukas. En mängd olika faktorer kan orsaka en tonåring att flytta från typiskt rebelliska ungdomar beteende i "problem tonåring" territorium. När du har erkänt att din tonåring har ett verkligt problem och behöver ytterligare hjälp, kan du hitta den på flera olika ställen

Hitta roten till problemet

Din tonåring har störst chans att få hjälp om du har en bra uppfattning om vad hon behöver verkligen. Om majoriteten av problem uppstår i skolan eller involvera skola, har en utvärdering för att se ditt barn inte agerar av frustration på grund av en utvecklingsstörning. Om det finns pedagogiska frågor, leta efter en terapeut som kan administrera psyko-pedagogiskt testning. Många beteendeproblem är ett resultat av ett psykiskt problem som depression, bipolär sjukdom eller trotssyndrom sjukdom. Din barnläkare kan hänvisa dig till en psykisk-hälsa specialist som kan ta ytterligare ställning till ditt barns behov.

Öppenvård terapier

Dialektisk beteendeterapi (DBT) fokuserar på specifika "mål". Det första målet för DBT är att se till att kunden är säker och inte löper risk för självskada. Nästa mål är att fortsätta med behandlingen, så det tredje målet, förbättrad livskvalitet, uppnås. Genom att fokusera på sina mål eller områden av sina liv de vill förbättra, problemet tonåringar lära sig att ta kontroll över sina liv på ett positivt sätt. De lär sig värdefull coping färdigheter och att acceptera att de har brister och kan bettering själva.

Kognitiv beteendeterapi (KBT) fokuserar på att förändra beteenden genom att ändra tankeprocesser. Genom positiv förstärkning och konsekvent tillämpning av konsekvenser för både lämpliga och olämpliga beteenden, tonåringar lära sig att ändra sina svar och reaktioner. KBT innebär en massa prat som terapeut hjälper din tonåring förstår hans beteende.

När en tonåring beteende är att ha en allvarlig negativ inverkan på hennes eget liv och hennes familj, får intensiv öppenvård terapi vara nödvändig . På detta sätt kommer ett team av terapeuter i ditt hem och arbetar med hela familjen flera gånger i veckan. Detta innebär inte nödvändigtvis hela familjen måste samlas runt bordet för samtalsterapi varje gång; medlemmar kan ta problemet tonåring ut på en promenad och prata med henne en dag, medan en annan dag, kanske en terapeut spela med yngre syskon och se till att de förstår att vad som pågår är inte deras fel. Förespråkar i laget verka för att alla i familjen har sina behov uppfyllda.

Slutenvård terapi

Ibland kan problemet tonåring har behov som är bättre betjänta av en sluten anläggning. Dessa är inte mentalsjukhusen för 50 år sedan, en tonåring bostadsområde psykiatrisk behandling anläggning (RPTF) är en hemlik miljö där tonåringar lever med andra barn med liknande frågor. Här kan de ägna större delen av dagen att arbeta på sina frågor genom individuellt och i grupp terapier. Dessa inställningar är strukturerad, men också ge massor av positiv feedback och drivkrafter för att uppmuntra problem tonåringar att samarbeta och delta i sin egen vård. Tonåringar i ett RPTF få sina utbildningsbehov träffade också, oftast genom ett ackrediterat på universitetsområdet skolan.

Previous:nothing Next:hälsosam kost för graviditeten vecka 1

Relaterade artiklar


 • laser hårborttagning under graviditeten
 • övningar för att förlora mannen bröst
 • de bästa sätten att lugna ont i halsen
 • träning steg för graviditet
 • vad som är bra för barns förstoppning?
 • vad är bra behandlingar för huvudlöss?
 • löss behandling under graviditeten
 • tillfällig vård för äldre
 • hur du gör din hicka försvinner
 • graviditetsillamående avhjälpa
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com