hur man gör känsla av sjukförsäkring terminologi

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-02-27
Sjukförsäkringsbolag slänga ofta ord omkring som om alla förstår vad som menas med dem. Tyvärr förstår de flesta människor inte mycket av den terminologi som används av försäkringen världen. Detta ger till förvirring, och i den osäkerhet som många människor får betala mer än nödvändigt för sina sjukvårdskostnader.

Här är några enkla definitioner som oftast används av företag sjukförsäkring.
1
Providers:. . Dessa är läkare, sjukhus, kliniker osv någon som ger en medicinsk tjänst
2
"in-network" kontra "out-of-nät": alla försäkringsbolag har ett nätverk av läkare och sjukhus. För att få mest nytta och rädda dig mest pengar, ska du se en in-operatör. Om du går out-of-nätverk, färre av dina kostnader kommer att täckas. Försäkringsbolagen ger ingen frihet i detta, så se till att alltid träffa en läkare som är i försäkringsbolaget nätverk. Det bästa sättet att ta reda på detta är att ringa upp numret på din medicinska ID-kort
3
Pre-certifiering eller förauktorisation:. . Dessa termer i allmänhet betyder samma sak (pre- certifiering tenderar att hänvisa till laboratorier och prov medan förauktorisation görs oftast före operationer). Nästan alla tester eller som går utöver blod arbete att kräva någon form av pre-certifiering från ditt försäkringsbolag innan de gjort, eller de kanske inte omfattas. Det är alltid bättre att kontrollera än att ta reda på bör du inte ha haft något pre-certifierade förhand.

Din läkare bör ta hand om detta för dig, men se de gör det innan du har ditt test eller kirurgi gjort.
4.
Rutinmässiga eller förebyggande vård: Nästan varje försäkring betalar 100% för förebyggande vård. Detta innefattar normalt årliga physicals och labb, årliga gynekologiska /tentor prostata, regelbundna koloskopier, mammografi, och andra tjänster. Titta på din plan fördelar information för detaljer om vad som omfattas.

stor spets! Du måste berätta för din läkare när du gör din tid och även när du checkar in att ert besök är en förebyggande besök. Om du inte kan läkaren skicka ut som ett diagnostiskt besök, och du kommer att debiteras av ditt försäkringsbolag som sådant
5
Provider eller rabatter nätverk:. . Ett av nytta av att ha försäkring är att du kommer att få nätverket rabatter från den första laddningen, oftast 10-50%. Rabatter tillämpas före copays eller samförsäkring så att du aldrig betala av hela ladda din läkare gör till försäkringsbolaget.
6.
Copay. Om du någonsin besökt läkare och betalade $ 20 till kontoret när du var där, och betalade inte någonting annat efteråt, det är en copay. Copays varierar beroende på plan, och är ofta noterade på din försäkring ID-kort
7
samförsäkring. . De flesta har endera en copay ELLER samförsäkring för läkare och sjukhusbesök. Samförsäkring beräknas som en procentandel av notan efter rabatten tillämpas. Det finns alltid en in-nätverk och en out-of-nät samförsäkring belopp. Sedan i-nätet belopp är alltid mycket mindre, bör du göra allt för att se läkare som finns inom din försäkring nätverk
8
Självrisk:. . De flesta planer har någon form av en avdragsgill. Detta är pengar som du måste betala ur fickan innan försäkringen planen kommer börja betala avgifterna. Självrisker förnya varje år, så även om du möter den i ett år, kommer du att börja betala igen följande år
9
Årlig out-of-pocket gräns:. . Försäkringsbolag typiskt CAP det belopp som du har att betala ut egen ficka under ett visst år. Detta belopp är alltid högre än den avdragsgilla, och de flesta når inte detta om de inte har allvarliga sjukdomar. När du uppnår det årliga gränsvärdet, betalar försäkringsbolaget för allt.
tio
EOB eller Förklaring Fördelar:. Om du har sjukförsäkring och har varit till doktorn, du har fått något som kallas en EOB (Förklaring av förmåner) från ditt försäkringsbolag. Merparten av tiden EOBs kommer med posten några veckor efter din läkare eller sjukhus besök.

Uppenbart, förklarar en EOB de avgifter och rabatter för alla dina försäkringsfordringar. DET ÄR INTE en räkning. Den EOB beskrivs avgifterna för ditt besök och stavar ut någon copay eller samförsäkring du är skyldig, får det belopp du har betalat mot din självrisk och ditt rabatter nätverk. Din läkare kommer att få samma information så att de vet vad de ska fakturera dig.

För mer information om hur du använder din EOB att hålla sig från överutbetala för din läkare, se länken nedan under Resurser.


Previous:nothing Next:att bota sömnlöshet med naturliga behandlingar

Relaterade artiklar


 • den bästa hemsidan blodtrycksmätare
 • tips för att sätta i ögat kontakter
 • de bästa promenader motion
 • mjuka kontakter vs hårda kontakter
 • Yasmin & akne hjälp
 • de mest effektiva preventivmedel
 • friska familjeplanering
 • en balanserad diet-mat pyramid för barn
 • kontaktlinser vs glasögon
 • viktminskningsprogram för tonåringar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com