kan du ta kall robitussin hosta och influensa under graviditeten?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-02-20
Robitussin förkylning, hosta och influensa är ett helt namn, over-the-counter läkemedel utvecklas, tillverkas och marknadsförs av Wyeth Consumer Healthcare. De aktiva ingredienserna i denna produkt är paracetamol, dextrometorfan, guaifenesin och pseudoefedrin. Denna produkt rekommenderas av tillverkaren för lindring av smärta, trafikstockningar, hosta och halsont till följd av förkylning, influensa eller hösnuva

Du behöver:. .
Vatten
doftfria hud produkter som olja av Olay eller några Avon Products.

Funktion

Robitussin förkylning, hosta och influensa kombinerar ett antal olika läkemedel i en enda dos för att behandla flera symtom. Denna produkt innehåller en hosta suppressant att minska kroppens naturliga hosta reflex, en avsvällande och slemlösande som arbetar för att löst slem att hosta effektivare och ett analgetikum för att minska smärta och feber.

Biverkningar

Gravida kvinnor bör rådgöra med sin vårdgivare innan Robitussin förkylning, hosta och influensa. Det är inte känt huruvida denna medicinering utsöndrar i bröstmjölken, så ammande mödrar bör inte ta Robitussin förkylning, hosta och influensa. Detta läkemedel kan orsaka biverkningar, oftast mild, i alla patienter, gravida eller inte. Vanliga rapporterade biverkningar är yrsel, upphetsning, illamående, huvudvärk, sömnighet, nervositet, muskelsvaghet, ångest och sömnsvårigheter. Om några av dessa biverkningar är långlivade, bör patienten sluta använda produkten och kontakta sin vårdgivare innan återuppta dess användning. Sällsynta men allvarliga biverkningar kan inkludera utslag, ovanlig hjärtslag, kramper, darrningar, gula ögon, svåra allergiska reaktioner och hallucinationer. Om en patient får någon av dessa eller andra ovanliga effekter bör han omedelbart söka medicinsk vård.

Pseudoephedrine

Pseudoefedrin klassificeras av FDA som en kategori C drog, vilket betyder att det endast bör användas av gravida kvinnor om vårdgivaren anser att fördelarna överväger riskerna. Mediciner som innehåller pseudoefedrin, inklusive Robitussin förkylning, hosta och influensa, bör inte tas av gravida kvinnor som har högt blodtryck. Produkter som innehåller pseudoefedrin bör undvikas av gravida kvinnor under första trimestern.

Dextrometorfan och Guaifenesin

hostdämpande medlet dextrometorfan och slemlösande guaifenesin är båda klassificerade av FDA som droger kategori C, vilket betyder att de endast bör användas av gravida kvinnor om vårdgivaren anser att fördelarna överväger riskerna. Båda dessa läkemedel är närvarande inRobitussin förkylning, hosta och influensa.

Acetaminophen

paracetamol, som är en huvudingrediens i Robitussin förkylning, hosta och influensa, arbetar för att lindra smärta och minska feber. Hög feber kan vara ohälsosamt för en utvecklande fostret, så det är viktigt för en gravid kvinna som har ett feber att vidta åtgärder för att minska hennes temperatur. Paracetamol det normalt sett säkra att använda i alla stadier av graviditeten, så en gravid kvinna skulle kunna ta Robitussin förkylning, hosta och influensa för feber. Men paracetamol produkter som innehåller bör inte tas tillsammans med alkohol då kombinationen i stora doser kan orsaka leverskada.

Previous:nothing Next:råd för klimakteriet

Relaterade artiklar


 • hur man gör kost förändringar och ADHD
 • graviditet övningar hemma
 • hur man kan bli av blåmärken naturligt
 • naturlig hosta rättsmedel för spädbarn
 • sätt att ta bort en kontaktlins
 • säkerhet av antidepressiva läkemedel under graviditet
 • hur man kan njuta av solen, källan till livet, och inte bli bränd
 • fysiska utveckling för småbarnsfostran
 • depression fakta för barn
 • hysterosalpingogram förfaranden
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com