kontaktlins tips

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-02-15
Kontaktlinser kan vara ett bekvämare alternativ till glasögon. Bära och upprätthålla kontakter på rätt sätt håller inte bara dina kontakter i god form, men även håller dina ögon friska. Det finns flera typer av kontakter är tillgängliga, och din ögonläkare kommer att kunna avgöra om kontakter är rätt för dig, och föreskriva den bästa typ som passar dina behov

Tillämpa dina kontakter

Den bästa metoden för att sätta en kontakt i ditt öga är genom att placera kontakten på toppen av pekfingret på ena hade, sedan hålla ögonen öppna hela med dina andra fingrar. Placera kontakt på ögat. Så fort du känner kontakt käpp, släppa taget och blinka. Det kan ta lite övning.

När du tar dina kontakter ur deras fall vara säker på att kontakt inte har omvänt. Om du använder en omvänd kontakta du vet direkt. Din vision blir suddiga och det kommer också att känna att du har skräp på linsen. Ta kontakt ur ditt öga och placera den på fingret. Om kontakten inte är rundad på kanterna, är det omvänt. Om det är rund, är det troligt att du har något på linsen, som sedan bör rengöras med kontakt lösning.

har god hygien vid hantering av kontakter

Tvätta händerna noggrant med en anti-bakteriell tvål innan du tar dina kontakter ur väskan och innan du tar bort dina kontakter från dina ögon. Detta hjälper dig att undvika att bakterier i dina ögon.

alltid noga med att bära en liten flaska flera syften kontakt lösning och en förvaringsväska med dig, om du behöver ta bort dina kontakter när du är ute någonstans. Dessa kan förvaras i väskan eller bilen. Med vatten eller saliv för att rengöra en kontakt är inte sanitära grund av mängden av bakterier som finns i dem.

Följ din optiker anvisningar för Care

Om dina kontakter är avsedda för dagligt slitage bara, inte sova i dem på natten. Sova i dina kontakter kan orsaka både dina ögon och kontakter att torka ut.

Rådgör med din ögonläkare omedelbart för någon irritation som resultat från att bära kontaktlinser. Om kontaktlinser är slitna felaktigt kan irritation orsaka mindre symptom som kliande, röda ögon, eller ett mer allvarligt tillstånd som ett sår på hornhinnan. Ett sår på hornhinnan är ett sår på hornhinnan till följd av en infektion som är vanlig bland personer som använder kontaktlinser. Det är alltid bäst att ta bort linser och glasögon tills ögonen har klarats upp.

Previous:nothing Next:biverkningar av Medrol dosepak

Relaterade artiklar


 • tillfällig vård för äldre
 • livsmedel för att äta när sjuk
 • hur man täcker en graviditet med sjukförsäkring
 • hur man kan bli av toe nagelsvamp ordentligt
 • reumatoid artrit hos barn
 • graviditetsillamående avhjälpa
 • risker för 3d eller 4d ultraljud
 • om långsiktiga drog & alkohol behandling
 • Hur sluta röka och aldrig se tillbaka
 • behandling för complusive spel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com