kost & graviditet verksamhet

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-02-13
Bantning är inte att rekommendera under graviditet även för överviktiga kvinnor men det finns hälsosam mat du bör äta mer av för att leverera näring till ditt växande barn. Enligt Mayo Clinic du ska få mellan 15 och 35 pounds under graviditeten, att vara på den nedre delen av riktlinjerna viktökning om du är överviktig och den övre delen av dessa riktlinjer om du är underviktig. Ät fullkorn, frukt, grönsaker och protein under hela graviditeten som ett sätt att hålla dig och ditt barn friska.

Du behöver:
värmedyna

Fetter

fett inte kan undvikas under graviditet men du bör inte öka ditt intag av dem heller. . Vissa fetter, såsom omega-3 fettsyror är viktiga för fostrets hjärna utvecklas och är inte gjorda av kroppen. Ät nötter, linfrön och låg kvicksilver fisk som lax för att få fler av dessa. Undvik transfetter finns i vissa snabbmat, kakor, tårtor och popcorn. Ersätta dessa med hälsosammare fetter som olivolja.

Socker

Socker i måttliga mängder skadar inte bebisen i magen, men alla söta mellanmål du äter kan tränga ut de näringsmässiga fördelarna du skulle få från hälsosammare mat. Söta mellanmål bidra tomma kalorier till kroppen, och kan leda till graviditetsdiabetes och övervikt vinna med lite näring.

Din kost strategi

Du är inte äta för två, precis --- ska du bara ta in runt 300 kalorier mer per dag, med din ideala viktökning toppning av vid ca u00A3 1 per vecka under andra och tredje trimestern. De flesta amerikanska läkare avråder från att äta rå fisk som sushi eller lagrade ostar såsom feta, blå eller brie på grund av risken för matförgiftning. En del kvinnor tror att dessa begränsningar är för påträngande, och påpeka att japanska kvinnor är tillsagda att äta sushi under graviditeten på grund av sina näringsmässiga fördelar. Undvik fisk som är hög i kvicksilver som haj, tegelabborre eller makrill.

Charkuterivaror bör tillagas väl göras för att begränsa exponeringen för toxoplasmos. Eftersom kött har kemiska tillsatser i dem, bör du alternera typer av mat som du äter. Begränsa din exponering för rökt eller bearbetat kött eller fisk, som innehåller nitrater och konserveringsmedel inte säker på höga nivåer.

Din graviditet är bästa tiden att flytta till sundare kostvanor. Om du ändrar din kost runt medan du är gravid, kanske du upptäcker att du kan gå ner i vikt efter födseln av barnet mycket lättare.

Previous:nothing Next:natt blåskontroll hos barn

Relaterade artiklar


 • hur man får företaget sjukförsäkring betala nekad anspråk
 • den bästa tandläkare i Las Vegas
 • utvecklingen av ett flickfoster
 • strategier för att stoppa snarkning
 • allergier mot förkylningar hos barn
 • återfallsförebyggande för missbruksproblem föreläsningsmaterial
 • Skälen till den låga libido hos män
 • vad som är ett botemedel mot en torr hosta?
 • Hur frysa en kvinnas ägg arbete?
 • Hur snart kan en bli gravid efter avslutad p-piller?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com