laser hårborttagning under graviditeten

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-02-09
De hormonella förändringar som sker under graviditeten kan vara ansvarig för en ökad hårväxt, inte bara på huvudet, men överallt på den kvinnliga kroppen. Med en mage som fortsätter att växa sig större varje dag, kan det bli ganska svårt att fylla ens en världslig uppgift som rakning. På grund av detta, en del gravida kvinnor väljer andra former av hårborttagning under graviditeten, till exempel laser hårborttagning behandlingar

Du behöver:. .
Disktrasa
Mild, noncomedogenic tvål.
Ren och torr handduk.
Ventilerande kläder.

Fakta

Laser hårborttagning är den medicinska förfarandet med att ta bort hår med hjälp av ett ljus som är vid en angiven våglängd och levereras från en handhållen enhet till hud. Det syftar till ett mörkt material, som vanligtvis är pigmentet i håret, och är avsedd att orsaka termisk och /eller mekanisk skada på en hårsäck. Vissa personer som har genomgått laser hårborttagning behandlingar har haft permanent hårborttagning men begränsade studier har gjorts på hur länge den minskade hår varar och hur mycket hår minskning är typiskt.

Tidsplan

Laser hårborttagning kan förlänga håret period fri till flera månader, tom flera år, beroende på antalet behandlingar emot. Med flera behandlingar kan på lång sikt hårborttagning vara en möjlighet. Inledningsvis är det vanligt att genomgå sex till åtta behandlingstillfällen fördelade sex till åtta veckors mellanrum för att uppnå betydande minskning av hår och att bromsa återväxt. Efter slutförande av den första laserbehandlingar är det nödvändigt att schemalägga regelbundna behandlingar för underhålls hårborttagning.

Överväganden

Det finns inga studier för att utvärdera säkerheten eller för att fastställa eventuella biverkningar av laser hårborttagning under graviditeten. Många vårdpersonal rekommenderar att undvika laserbehandlingar under graviditeten på grund av bristen på information om eventuella biverkningar för fostret. Vissa läkare som utför laser hårborttagning kan kräva ett uttalande som ger tillstånd för behandling från sjukvårdspersonal ses regelbundet under graviditeten. I allmänhet är laser hårborttagning inte är lika effektiva på grå, röda eller ljust hår och ska användas med försiktighet på kvinnor med mörkare hudtoner.

Fördelar

Laser hårborttagning kan ge långvariga eller till och med permanent hårborttagning i vissa fall. För dem vars hår tillbaka, kan det återföds ständigt finare i konsistensen och ljusare i färgen gör hårborttagning behövs mindre ofta. Det kan vara särskilt användbart under graviditeten när magen gör det svårt att nå områden på kroppen som är oftast lätt att se och komma åt, till exempel bikinilinjen och benen. Det är också utmärkt för stora eller ofta svårtillgängliga områden, till exempel ryggen.

Varning

Samråd med en läkare innan du har någon laser hår sessioner rening under graviditeten rekommenderas. Om möjligt, laser hårborttagning under den sista trimestern bör undvikas, särskilt på brösten om det finns planer på att amma. Dessutom bör buken undvikas under de sista veckorna av graviditeten på grund av sin höga känslighet. Felaktig behandling kan leda till brännskador, sår, missfärgningar huden under flera månader eller ojämn återväxt.

Previous:nothing Next:fysiska utveckling checklista för småbarnsfostran

Relaterade artiklar


 • graviditet övningar för varje månad
 • hur man sitta med god hållning
 • hur man kan planera framåt för en influensapandemi
 • hur man överlever din kvinnas PMS ......
 • hur man kan förhindra uttorkning under simning träning
 • trötthet rättsmedel
 • skälen för korta menstruationer
 • hur ska mikroskop användas för att förbättra livet?
 • hur man täcker en graviditet med sjukförsäkring
 • Nutrition & fostrets hjärna utveckling
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com