mat att äta för att sänka höga kolesterolvärden

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-02-04
Du kanske har högt kolesterolvärde på grund av din släkthistoria. Du kanske har högt kolesterolvärde på grund av din kost. Det kan vara en kombination av båda. Det viktigaste är att du gör vad du kan för att sänka den och minska risken för en hjärtattack. För att göra det, göra några enkla förändringar i din kost som faktiskt kan sänka att högt kolesterol naturligt

Havre

Mat, såsom havregryn och havrekli, kan bidra till att minska höga kolesterolvärden eftersom de är så rik på lösliga fibrer. Lösliga fibrer suger upp de dåliga low density lipoprotein (LDL) kolesterolet utan att sänka hög density lipoprotein (HDL) kolesterolet. Skjut för 10 g lösliga fibrer per dag, vilket är ungefär 3 koppar kokt havregrynsgröt.

Nötter

Jordnötter, pekannötter, pistasch, mandlar, hasselnötter och valnötter kan sänka höga kolesterolvärden. Dessa nötter innehåller fleromättade fettsyror, som håller blodkärlen friska och blodet att pumpa. Försök att hålla konsumtionen av dessa nötter ned till 1 1 /2 oz. eftersom de är höga i kalorier.

Fisk

Fisk rik på omega-3-fettsyror kan sänka LDL-kolesterol och höjer HDL-kolesterol. Dessa fiskarter är lax, öring, sill, sardiner och makrill. Ät minst två portioner av dessa fiskar i veckan för att sänka kolesterolvärdet.

Olivolja

Olivolja innehåller antioxidanter som sänker LDL-kolesterol samtidigt som HDL-kolesterol ensam. För att få nytta av olivolja, sauterade grönsaker i 2 msk. av den, använda den som en marinad eller Baste ditt kött i den. Se bara till att du får de 2 msk. varje dag.

växtsteroler /stanoler

Livsmedel berikade med växtsteroler /växtstanoler kan blockera upptaget av kolesterol. Dessa livsmedel innehåller margarin, apelsinjuice och några yoghurt drinkar. Dessa kan hjälpa till att sänka LDL-kolesterolnivåerna. Drick två 8-oz. glas apelsinjuice om dagen för att få den rekommenderade mängden växtsteroler /växtstanoler.

Vitlök

Vitlök kan sänka ditt höga kolesterolvärden. Vitlök kan sänka LDL-kolesterol och blodtryck. Konsumera en färsk vitlök handsken en dag eller om du är orolig för din andedräkt, prova en vitlök tillägg.

Avokado

Avokado kan sänka ditt höga kolesterolvärde, eftersom de innehåller beta-sitosterol. Beta-sitosterol minskar mängden kolesterol som kan absorberas från livsmedel. Avokado innehåller också hjärtvänlig enkelomättat fett, vilket kan höja HDL-kolesterol och samtidigt sänka LDL-kolesterolnivåerna. Försök att äta en avokado om dagen för att uppnå dess fördelar.

Previous:nothing Next:reflux behandlingar för en nyfödd baby

Relaterade artiklar


 • hur man säkert köpa receptbelagda läkemedel på nätet
 • ömma leder och näring
 • hur man kan njuta av solen, källan till livet, och inte bli bränd
 • myter klimakteriet om
 • Hur sova med en nackkrage på
 • hur man får ekonomisk hjälp under graviditeten
 • hur man håller upp din leverans bröstmjölken när barnet inte kan eller vill amma
 • vaginal torrhet lättnad
 • hur man förstår vad som orsakar blödningar från hörselgången
 • katt allergier hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com