råd för klimakteriet

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-02-20
Klimakteriet är ofta ganska negativt i den västerländska kulturen, men bör inte. Hormoner som drivs sexuell energi är avtagande, vilket betyder energi kan ledas till andra kreativa sysselsättningar. Var villig att lära sig om klimakteriet behandlingar och terapier och experiment för att ta reda på vad som fungerar bäst för dig. Inse klimakteriet är inte bara en slut, men en början skede i livet som vissa tycker är mest som uppfyller

Diet

komplettera din kost med färsk frukt och grönsaker under klimakteriet. Låga östrogennivåer hämmar absorptionen av näringsämnen och kan leda till brister. Äter minst en kopp mjölk eller yoghurt om dagen, den mest lätt jämställas kalcium källor. Spenat, fjäderfä, fullkorn, ost, fisk och nötter är också höga i kalcium. Undvik för mycket socker eller alkohol eftersom de är svårare att bearbeta under klimakteriet.

Motion

utövar regelbundet kommer att minska klimakteriet symtom och minska risken för osteoporos. Walking är utmärkt för äldre kvinnor eftersom det är lätt på leder och förbättrar kondition utan att stressa kroppen. Promenerade med en kompis gör för socialisering, vilket kan förbättra den psykiska hälsan. Yoga och lätt viktbärande övningar är bra val.

Hormoner

Fråga din läkare om naturliga hormonet tillskott. Många kvinnor upplever befrielse från klimakteriet symtom med hjälp av en låg dos progesteron tillgängligt från hälsokostbutiker eller på nätet. Även anses kontroversiella i den traditionella medicinska samfundet är bioidentical hormonbehandling bli populär. Många läkare studerar och är specialiserad på behandling av postmenopausala kvinnor med bioidentical hormoner.

Örter

Silverax, rödklöver, soja, Hjärtstilla, ginseng och dong quai används ofta för behandling av klimakteriebesvär. Deras torkade blommor och blad används i te och tinkturer. Använda örter kan vara riskabelt, så det är bäst att konsultera en certifierad herbalist före användning. Vissa örter, som rödklöver och ginseng är lätt tillgängliga i tepåsar, som kan köpas från din hälsokostaffär.

Support

Inse att vissa kvinnor kan vind igenom klimakteriet utan besvär, men många upplever hot blinkar, nattliga svettningar, yrsel och andra symptom. Några honor symtom är så allvarliga att det hämmar deras psykiska hälsa och relationer. Prata med din läkare om dina erfarenheter och gå med i en stödgrupp för att lindra din övergång.

Previous:nothing Next:schampo ingredienser som kan framkalla allergier

Relaterade artiklar


 • vitamin E minska bristningar?
 • hur man avgör om du ska ta ett vaccin eller inte
 • hur sval när det är varmt ute
 • hur man kan förebygga och behandla endometrios med vitaminer
 • vad man ska äta för att öka manliga spermier
 • den bästa hemsidan blodtrycksmätare
 • Vilken är den vanligaste tiden att bli gravid?
 • hälsosam kost planer för tonåringar
 • hur påverkar stress menstruationscykler?
 • mikonazol biverkningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com