ris allergiska symtom

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-02-12
Ris är ett livsmedel krampa för bokstavligen miljardtals människor världen över, men i vissa fall allergi mot denna utbredda spannmål kan utvecklas. Symtomen kan vara milt obekväm att absolut livshotande och att kunna upptäcka tecken på en ris allergi skulle kunna rädda ett liv. Som med alla medicinska tillstånd, kontakta en läkare omedelbart om du misstänker en allergi mot ris

Du behöver:.
Värmedyna

yttre tecken

Typiska ris allergiska symptom. omfatta uppsvälld mage, kräkningar, diarré och hudutslag. Ris som intas kan orsaka gaser för att bygga upp eller orsaka lös avföring om din kropp saknar enzymer för att bryta ner ris. Kräkning uppträder vanligtvis när kroppen har identifierat ris som ett ogiltigt näringsvärde och försöker befria kroppen av ris snabbt för att undvika en potentiell "toxin".
Hudutslag förekommer oftast om en lotion, schampo eller andra aktuella produkten innehåller ris eller ris derivat men kan även uppstå efter ris förtärs. I detta fall är antihistaminer som skickas till hudens yta för att bekämpa vad din kropp uppfattar som ett hot.

Mild Tecken

Mild tecken är ont i magen eller kliande mjukdelar, såsom det som finns inuti munnen. Dessa är milda reaktioner ris allergier och kommer sannolikt att bli svårare om du utsätts för ris igen. Milda allergiska kan uppstå spontant i alla åldrar, men är mer trolig hos barn.

Allvarliga reaktioner

Svår, till och med livshotande, kan reaktioner även uppträda när som helst och utan förvarning. De inkluderar andnöd eller andningssvårigheter, svullnad i tungan eller larynx ett blodtrycksfall, snabb puls. Detta är ett tillstånd som kallas anafylaktisk chock och kan vara dödlig om läkare inte sökts omedelbart.

Förebyggande /Lösning

Men det finns inget botemedel mot ris allergier, det finns sätt att minimera risken för reaktioner återkommande. Först ta bort allt ris och ris-baserade produkter från din kost och personliga hygienprodukter. För det andra, söka medicinsk rådgivning från en läkare som specialiserat sig på allergier. Slutligen, läs etiketterna på produkter som är främmande eller som har "nya" formler för att förhindra oavsiktlig exponering.

Akut Försiktighetsåtgärder

I vissa fall av allvarlig allergisk reaktion, t. ex. en tidigare anafylaktisk chock episod kan vissa människor måste göra en adrenalin spruta, en så kallad "Epie penna", på dem när du äter ute. Epinefrin avbryter de mest allvarliga reaktioner kan kroppen ha om de utsätts för ris, ge dig tid att nå en akutmottagning eller ringa efter en ambulans. Adrenalin kan endast förskrivas av läkare.

Previous:nothing Next:mjuka kontakter vs hårda kontakter

Relaterade artiklar


 • ren kreatin biverkningar
 • botemedel för småbarn rinnande näsa
 • hur man hittar vegetarisk viktminskning tips
 • skälen till foten smärta
 • näsblödning hos barn
 • hur man rengör och läka mindre skärsår och skrubbsår
 • kostnaden för Plan B
 • den bästa kosten för att sänka blodtrycket
 • hur du ökar dina chanser att bli gravid under sex
 • steg lungorna går igenom efter att sluta röka
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com