säkerhet av antidepressiva läkemedel under graviditet

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-02-19
Att handskas med depression kan vara en allvarlig kamp, och många kvinnor använder antidepressiva medel för att bekämpa symptomen. Men när du funderar på att bli gravid eller blir gravid, beslutar om att ta antidepressiva läkemedel är ett svårt beslut. Å ena sidan vill man inte lägga något i kroppen som kan skada dina barn, men å andra sidan, vill du inte sluta ta medicinen om det sätter dig vid en högre risk att skada dig själv.

Du behöver:
vatten
. doftfria hud produkter som olja av Olay eller några Avon Products.

Depression och Graviditet

Depression kan lägga ytterligare belastning på en graviditet, som redan är en mycket stressig tid. Enligt Mayo Clinic, uppskattningsvis 10 procent av kvinnorna kämpar med depression under graviditeten. Graviditet är inte känt att förvärra depression, men det kan göra att göra med depression så mycket svårare. Om du är deprimerad, kan du inte ta optimal hand om dig själv. Om du inte äter rätt eller få tillräcklig vila, kommer ditt barn att känna av effekterna av denna försummelse. Om du vänder dig till dryck eller rökning för att bekämpa dina känslor av depression, kan ditt barn att födas för tidigt, får inte vara en hälsosam födelseprocess vikt eller kunde födas med utvecklingsstörning.

Säkrare Antidepressiva

Det finns inga antidepressiva läkemedel som officiellt godkänts för användning under graviditet, men det finns vissa mediciner som är säkrare än andra.

Citalopram, Sertralin och fluoxetin är selektiva serotoninåterupptagshämmare (SSRI) läkemedel som, när det tas under andra hälften av en graviditet, kan göra ett barn sex gånger större risk att utveckla en allvarlig nyfödd lunga tillstånd som kallas ihållande pulmonell hypertension. Detta tillstånd är extremt sällsynt och bara händer i ca 1 procent av alla fall av kvinnor som tar SSRI antidepressiva.

Några tidiga studier tyder på att tricykliska antidepressiva läkemedel amitriptylin och nortriptylin kan orsaka lem missbildning, men nyare studier har inte entydiga.

För närvarande finns inga kända risker med att ta Bupropion under en graviditet.

antidepressiva medel för att undvika under graviditeten

Vissa mediciner har visat sig orsaka allvarliga risker under graviditet och rekommenderas inte för användning under graviditet. Paroxetin är SSRI kända för att orsaka hjärtfel hos fostret. Tranylcypromin och fenelzin är monoaminoxidashämmare (MAO-hämmare) läkemedel som är kända för att skapa ett ökat blodtryck som kan leda till en stroke.

Nyfödd Dependency

Enligt Baby Center, ungefär en tredjedel av födda nyfödda av mödrar som tog SSRI antidepressiva mot slutet av graviditeten drabbas abstinensbesvär som inkluderar darrningar, kramper, irritabilitet och ökad gråt. I de flesta fall dock inte sista dessa symtom inte mer än fyra dagar. För att förhindra uttag, kommer vissa läkare vänjer dig av antidepressiva läkemedel cirka två veckor före förfallodagen.

Postpartum

förlossningsdepression kan också medföra allvarliga risker för ditt barn. Om du slutat med antidepressiva läkemedel under graviditeten, se till att diskutera andra behandlingsalternativ med din läkare och psykiater. Om du lider av förlossningsdepression, är ditt barn i riskzonen för psykologisk utveckling problem, så fundera på att skaffa tillbaka på din medicinering när bebisen är född.

Previous:nothing Next:behandling för neonatal hyperbilirubinemi

Relaterade artiklar


 • hur andningen fungerar membranet
 • hur man kan bli av symptom halsbränna angina
 • typer av system i den mänskliga kroppen
 • reumatoid artrit hos barn
 • de negativa effekterna av ett foster Doppler
 • graviditet omvårdnad planer
 • abort förfaranden
 • övningar för att bli av med mannen bröst
 • hjälp med klimakteriet
 • tecken på infektioner i urinblåsan hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com