smärtsamma bröst under klimakteriet

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-02-19
Det sista du förmodligen förväntas uppleva under peri-klimakteriet och menopaus var smärtsam bröst. Kom ihåg hur ont och känsliga dina bröst var under puberteten? Kanske inte, det var länge sedan. Du kan dock förmodligen ihåg hur mycket dina bröst ont under den första trimestern av graviditeten. Bröstet ömhet och känslighet graviditet och pubertet har båda orsakas av hormonet östrogen. Samma sak kan hända under din klimakteriebesvär fas, speciellt om östrogen svävar.

Peri-Menopause

Under peri-klimakteriet, tiden som leder upp till upphörande av din menstruation ( klimakteriet), kommer östrogen sjunka, men ibland spårar ur och svingar. Detta kallas östrogen överbelastning och dina bröst kan få fruktansvärt ont när detta inträffar.

Cykliska Smärta

Enligt Dr Dixie Mills Womentowomen. com (se referens 1), bröst sväller och kan bli knölig och extremt känslig då det stimuleras av östrogen och annat hormon som kallas progesteron. När en kvinna hormoner gå av otakt under åren fram till klimakteriet, kan hon lida ömma bröst. Detta kan innebära att hon har för mycket eller för lite östrogen eller för lite progesteron. Detta anses cyklisk smärta och det förekommer i båda brösten, trots att ett bröst kan skada mer än det andra. När en kvinna har sin tid, inklusive de i peri-klimakteriet, smärtan avtar.

Om smärtan kvarstår i klimakteriet

Men om din menstruation har stannat helt för ett helt år --- vid vilken tid du anses vara fullt menopausala --- och du fortfarande har ont i brösten, kan det bero på de mediciner som du tar, inklusive hormonbehandling (HRT). HRT kan orsaka smärta i brösten och känslighet eftersom den innehåller syntetiska hormoner. Dessa hormoner --- östrogen och progesteron --- har en effekt på våra bröst om de är de verkliga McCoy eller en syntetisk version. Progesteron orsakar en kvinna att behålla vatten, vilket gör henne sträcka bröstvävnad. Detta leder till ömhet. Östrogen ökar faktiskt mängden bröstvävnad. Andra läkemedel, såsom antidepressiva, kan orsaka bröstsmärta. Fråga din läkare om detta. Kanske dosen behöver minskas. Om du tar kolesterolsänkande medicin, läkemedel hjärta eller psykiatriska mediciner i kombination med HRT, riskerar detta att öka förekomsten av bröstsmärtor.

Varför It Hurts

Enligt Mayo Clinic (se referens 2), när brösten är förstorade av hormoner, som orsakar glandulär vävnader för att få större, detta gör fibrösa vävnader stretch och bli smärtsam.

Cystisk Bröst

Fluktuerande hormoner kan leda till utveckling av bröst cystor. Dessa vätskefyllda cystor är vanligtvis godartade, men kan de bli mycket öm och knölig och orsaka dig smärta.

Fytoterapi

Enligt 34-klimakteriet-symptoms. com (se referens 3), naturläkemedel terapi (örtmedicin) har visat sig vara till hjälp för kvinnor som lider av klimakteriebesvär, inklusive bröst-smärta. Det finns två typer av naturläkemedel: Den första är phytoestrogenic örter, som silverax, som faktiskt innehåller östrogena beståndsdelar. Dessa komponenter tillverkas av fabriken. Införandet av dessa växtproducerade östrogen bidrar till att minska klimakteriebesvär, men är nackdelen att kroppen kan vara mindre i stånd att producera sin egen östrogen på grund av införandet av anläggningen producerade östrogen. Detta kan resultera i en minskning av kroppen egna hormonnivåer, som inte vill att du vill uppnå.

Icke-östrogena växtbaserade behandling

Den andra typen av ört är icke-östrogena. Detta innefattar till exempel, maca. Dessa örter stimulera produktionen av hormoner genom gödning av de endokrina och hypofys. När näring, dessa körtlar är bättre på att producera naturliga hormoner. Fråga din läkare eller en erfaren herbalist om örter hjälper till att minska din klimakteriet bröstsmärtor.
Bara för att du har ont i brösten, inte automatiskt anta att du har cancer. Det är dock alltid klokt att rådgöra med din läkare när du har ett problem som stör ditt liv.

Previous:nothing Next:hög triglycerid behandling

Relaterade artiklar


 • tonåringar och ätstörningar
 • naturlig hosta rättsmedel för spädbarn
 • hur man får ett ultraljud för graviditet
 • hur du kan få i dina linser utan problem
 • hur man får passa efter förlossningen
 • farorna med plast nappflaskor
 • som vattenflaskor är giftiga?
 • Hur snart kan en bli gravid efter avslutad p-piller?
 • rättsmedel för ont i halsen
 • hur du be din läkare om testresultat
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com