solarium faror medan gravid eller försöker bli gravid

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-02-16
Trots skadan garvning kan göra för din hud, det är fortfarande populär. Men om du är gravid kan det vara farligt att du och ditt barn. Statligt lagar skiljer på om en gravid kvinna kan använda ett solarium, men det kan finnas möjliga risker. Så om du är-eller funderar på-att bli gravid, lära sig lite om varför du kanske vill avstå från solarier

Du behöver:
vatten
. . doftfria hud produkter som olja av Olay eller några Avon Products.

Värme

Solarier kan vara farligt för barnet på grund av värmen som de avger. Gravida kvinnor rekommenderas att undvika långvarig solexponering, bastu, badtunnor och solarier-särskilt i början av graviditeten. Överexponering för värme har kopplats till spinal deformationer hos foster.

Dehydrering

En annan möjlig negativ effekt av solarier från gravida kvinnor är uttorkning de kan orsaka. Exponering för sådan värme leder till uttorkning, som kan vara farligt för en gravid kvinna. Indunstning under graviditet kan leda till många problem, bland annat missfall, fosterskador och tidig arbetskraft.

Folsyra

En annan effekt av långvarig exponering över tiden för ultraviolett strålning, som de i ett solarium är att det kan orsaka folsyra för att bryta ner och bryter i kroppen. Gravida kvinnor behöver särskilt att bibehålla sin folsyra nivåer, som är viktig för barnets hälsa. Folsyra förebygger deformerad ryggrad som ryggmärgsbråck och spelar en roll i hjärnans utveckling.

Bristen på forskning

Trots att forskning av solarier och deras faror är på uppgång, är aktuell forskning finns relativt gles, med tanke på att solarier är ganska ny. Med lite forskning där ute, det finns alltid en risk i att ta del i något som har otillräcklig information om faror. Därför är det bäst att undanröja alla risker och avstå från garvning för de nio månaderna av graviditeten.

Ett säkert alternativ

Om du är gravid, men ändå vill att gyllene sken, det finns ett säkert alternativ som vann " t skada din hud, eller möjligen ditt barn. Self-garvare är ett bra alternativ. De kommer att lämna dig med en soldränkta look-utan överhettning, indunstning eller allmänt skada dig eller ditt barn. Self-garvare finns på de flesta allmänna butiker och även genom spray sessioner på ett solarium.

Previous:nothing Next:hur lätt behandla fotsvamp

Relaterade artiklar


 • Vad är naturliga källor av statiner?
 • hur man kan stoppa migrän
 • fördelar och nackdelar med preventivmedel rytm metod
 • Fakta om flebotomi
 • frågor att ställa din läkare innan graviditeten
 • frukt allergier hos barn
 • hur man har en hälsosam natts sömn
 • hur man överlever den tredje trimestern av graviditeten
 • Vad ska man göra för kliande hudbristningar under graviditeten?
 • klimakteriet befrielse
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com