tidiga barndomen neurologisk utveckling

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-02-21
Tidiga barndomen är en viktig tid i en individs hjärnans utveckling, med de flesta neurologiska tillväxten sker då. Vanor och erfarenheter odlas av föräldrar och förvaltare av små barn under denna period har en långvarig effekt på barnets hjärna och allmänna hälsa

Du behöver:. .
Vatten
doftfria hud produkter som olja av Olay eller några Avon Products.

Tidsplan

Tidig barndom neurologiska utvecklingen sker från befruktningen till 6 års ålder. Barnens hjärna nervceller form före födelsen och fortsätta att utvecklas under de första sex åren. Under denna tid tar 75 procent av neurologiska tillväxten plats.

Process

Hjärnans nervceller bildas före födseln är som ledningar som ska anslutas, med varje anslutning betyda neurologiska utveckling. Dessa anslutningar sker varje gång ett barn hålls, rörd, läsa till eller spelat med. Ett spädbarn intresse för vissa aktiviteter, sevärdheter, ljud och objekt bestämmer också hur snabbt neurologiska kopplingar form. När den primära neurologiska vägar är etablerade, runt ålder 8 månader, är ett barn redo att utveckla en grund för språk, intelligens, sällskaplighet och nyfikenhet.

Överväganden

Sedan spädbarnsåldern och tidig barndom är när majoriteten av en persons hjärna utvecklingen sker, är detta ett utmärkt tillfälle för föräldrar och vårdnadshavare att vårda sina små. Föräldrar och andra vårdnadshavare har ansvar för att odla ett barns neurologiska utveckling genom att interagera med barnet regelbundet och särskilt i tider av behov, till exempel när ett barn är sjukt eller upprörd.

Expert Insight

Barnomsorg experter , inklusive Early Childhood Development Coalition, förespråkar att vidta vissa åtgärder för att säkerställa att ett barn får ordentligt stöd för framgångsrik neurologiska utveckling. Detta inkluderar tillräcklig sömn, en näringsrik daglig frukost och regelbunden motion.

Effekter

De åtgärder som föräldrar tar eller inte fattar kan ha en enorm inverkan på barnets utveckling. Till exempel, som barn hålls och lugnade under stressiga tider är mindre benägna att ta till våld senare i livet. Likaså är ett barn som läses att i unga år mer benägna att ha framgång i behandlingen. Att spela med ett spädbarn eller unga barn hjälper till att stimulera barnets kognitiva resonemang och utveckling.

Previous:nothing Next:hela livsmedels vitaminer för barn

Relaterade artiklar


 • rättsmedel för ett barn med en kall
 • näsblödning bota
 • hur man kan bli av med loppor med kiselgur
 • hur man hittar information om hälso-och sjukvård
 • Natural & naturläkemedel för menstruationskramper & uppkördhet
 • hur man kan befria er från Zits
 • hur man kan bli av en bebis hals utslag
 • diet om du är gravid med tvillingar
 • klimakteriet depression diet
 • lever detox
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com