tips för kontaktlinsbärare

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-02-16
Kontaktlinser är känsliga objekt som behöver största omsorg. Detta beror på att dina ögon är i direkt kontakt med linserna när du bär dem. Du måste vara försiktig om det rätta sättet att lagra linserna och rena, slitage och upprätthålla dem. Vänja sig vid de vägar och metoder är avgörande, särskilt för ny kontakt-linsbärare

rätt sida

På grund av sin kopp eller skål-liknande former och flexibel kvalitet är det svårt att avgöra höger sidan om en lins. Innan den placeras på ögat, håll den på spetsen av ett finger. Om linsen gör en kopp form med kanter av koppen fackling utåt som ett tefat, är det inte på rätt sätt. En av de viktigaste tips kontaktlins är att hålla ditt objektiv på ett sätt, former så koppen på linsen en halv boll i form av ett "U", med kanterna inte facklas ut. Vissa objektiv kommer med hantering nyanser medan andra kommer med laser märken. Vid en tonad lins bör kanterna ser blått eller grönt om du håller den på fingret på rätt sätt. I händelse av ett varumärke markerade med laser på ditt objektiv, om du kan läsa den ordentligt på utsidan, det är det rätta sättet att placera på ögat.

Placering i och ta ur linser

Innan användning av kontaktlinser , se till att händerna är rena. Medan en ordentlig tvätt är avgörande, bör du inte använda alltför parfymerad eller oljerika rengöringsmedel som kan fastna på linsens yta och irritera ögat. Efter detta skaka din linsbehållare lite och ta ut linsen från lösningen. Om det sitter fast, undvik att använda ditt finger så att den lossnar. Istället skaka fall lite mer. Placera linsen på handflatan och häll linsvätska, och rengör det. Placera den på din fingerspets för att skaka av överflödigt vatten. Även sätta den i ögat, följa oavsett vilken metod som passar dig bäst --- dra den ena eller båda av dina ögonlock eller placera linsen på ögonvitan och sedan justera positionen. Medan bort, kläm linsen lätt att plocka från ögat, eller vänja sig vid att någon manöver som involverar att dra av lock eller skjuta i ögat fälgen. Håll en handduk nära det område där du har på dig eller tar ut linserna för att undvika att förlora dem om de glida av misstag.

Allmänna tips

Det finns en hel del kontaktlins tips som du bör ha i åtanke. Aldrig dela din kontakt linsbehållare med andra för att undvika infektion. Bär dina linser innan du sätter på någon form av ögonmakeup och använd endast giftfria varianter av ögat kosmetika. Varje gång som du lagrar dina linser, se till att lösningen är färsk. Rengör ditt fall regelbundet, och få en ny varje kvartal. Ett annat bekvämt tips är att använda samma ögonlinsen första någonsin gången, för att undvika hopblandning av linserna. Håll din lösning flaska tak på hela tiden när de inte används och ta hand, rör så mynningen på flaskan inte några främmande föremål. Försök att inte sova, simma, applicera hårspray eller vara i irriterad ånga miljöer medan använda linser. Få regelbundna öga kontroller.

Previous:nothing Next:effektiviteten i joniska luft purifers

Relaterade artiklar


 • hur man kan bli av med loppor med kiselgur
 • tuberkulos information för barn
 • kan jag bli gravid på min tid?
 • Hur ögonövningar arbete
 • Hur snabbt kan du säga att du är gravid?
 • halsbränna lättnad under graviditeten
 • hur man gör det mesta av ett medicinskt utnämning
 • massage för att påskynda en sund utveckling av spädbarn
 • livsmedel som mjukna pall
 • hem rättsmedel för stift maskar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com