ACOG riktlinjer för ett avvikande resultat från Pap

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-03-13
American College of obstetriker och gynekologer (ACOG) rekommenderar att kvinnor ska börja med Livmoderhalsprover för kvinnor tre år efter de börjar sexuell aktivitet, oavsett deras ålder. Majoriteten av cellprov är USA görs med pensel Cytologi Screening, som består av försiktigt skrapa celler och vätska från livmoderhalsen. Dessa celler är sedan visas för avvikelser eller cancer.

ACOG riktlinjer rekommenderar en årlig Pap smear för någon yngre än 30 förrän kvinnan har haft tre negativa Pap tester. Vid denna tidpunkt, är rekommendationen för att testa vart tredje år fram till 25 års ålder. För kvinnor över 25 år bör en Pap smear göras upp årligen för att övervaka eventuella exponering för HPV.

Kvinnor som har haft en hysterektomi behöver inte Livmoderhalsprover om orsaken till operationen var godartade och att de inte har några andra faktorer som skulle kunna motivera testning, som hiv eller cancer i ett annat område av kroppen. Det ACOG har inte satt en övre åldersgräns för när en kvinna kan stoppa att få ett cellprov.

tidseffekter resultat

För att undvika falska positiva testresultat, inte schemalägger ett cellprov när du har mens. Tre dagar innan för att få ett cellprov, måste en kvinna undvika douching, med spermiedödande preventivmedel och vaginala läkemedel, såvida av en läkare. Avstå från samlag under två dagar före testet, eftersom detta kommer att påverka resultaten. Den bästa tiden att få en Pap smear är 10 till 20 dagar efter den första dagen i din sista perioden. Om mens samma dag provet vänligen ändra tid.

Avvikande resultat från Pap Test

De flesta laboratorier använda gemensamma villkor för rapportering av testresultat. Negativt visar testet var klart för missbildningar och inget ytterligare behöver göras. Ett positivt resultat indikerar att det fanns cell avvikelser i urvalet. En läkare måste ta itu med något positivt resultat.

What Happens Next

Om du har en positiv eller onormal Pap screening, läkaren troligen kommer att ett nytt test. Om testet visar onormala cellerna, kan läkare rekommendera att du återvänder i tre till sex månader för ett nytt test. Onormala celler uppträder ibland på grund av förändrade hormonnivåer och går ofta iväg på egen hand. När en kvinna nära eller förbi klimakteriet, kan läkare ordinera östrogen före förnyad undersökning för att se till att cellen avvikelser orsakade av hormonella förändringar.

Efter förnyad och annan positivt resultat, kan din läkare schemalägga en mer omfattande test som kallas en kolposkopi. Detta innebär beläggning livmoderhalsen området med ättika lösning som blir onormala celler vitt. Använd sedan en förstorande mikroskop kommer docotr granska bleka områden och hämta en biopsi prov för testning med en skarp scoop-liknande verktyg som kallas en kyrett.

Behandling

Om biopsin visar celler som har en chans att bli cancer eller som är cancerogena, kommer din läkare att rekommendera behandling. Innan för att få eventuella rekommenderade behandling, kvinnor i barnafödande ålder bör diskutera med sin läkare eventuella fertilitetsproblem följd av de olika behandling förfaranden. Vissa procedurer kan orsaka uterin och livmoderhalscancer ärrbildning som kan påverka framtida graviditeter.

behandlingsalternativ innefattar Loop Elektrokirurgiska Excision Procedure (LEEP), en operation som använder en elektrisk tråd som en kniv. Kryoterapi använder frysning för att förstöra onormal vävnad. Laserbehandling bort vävnad med hjälp av en intensiv, smal ljusstråle. Conization bort en konformad bit vävnad och är en mer intensiv behandling för att ta bort cancerceller

Don't Panic

Det är viktigt att hitta livmoderhalscancer tidigt, när botade är så hög som 90 procent. Som sjukdomen fortskrider, blir det svårare att bota. Och kom ihåg: En onormal Pap-test betyder inte alltid cancer. De flesta avvikande resultat från Pap test resultat från hormonella förändringar, och cellerna bota sig själva. Den ACOG rekommenderar att kvinnor med onormal cellprov har årlig uppföljning cellprov och bäcken tentor.

Previous:nothing Next:hur man identifierar barn hudutslag

Relaterade artiklar


 • huvudlöss bota
 • hem rättsmedel för blödande hemorrojder
 • komplexa migrän hos barn
 • hur man ska behandla bipolär sjukdom med zonterapi idag
 • botemedel för spädbarn torsk
 • hur levern fungerar
 • solskydd för barn
 • hur man lever längre och bättre
 • hur man undviker jäst infektioner naturligt
 • sätt att göra huden ljusare naturligt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com