Hur påverkar droger och alkohol familjer?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-03-26
Enligt Betty Ford Center, en nationell studie om narkotikamissbruk och missbruk under 2004 visade att 8,5 miljoner amerikaner ålder 12 år och äldre var beroende av alkohol och ytterligare 5 miljoner beroende av ett annat läkemedel. Det är långt mer än den nuvarande befolkningen i New York City, landets största stad. Med så många människor som utsätts för missbruk, föreställa tre eller fyra gånger så många människor som påverkas av missbrukaren som medlem av den närmaste familjen. Det finns många sätt narkotika-och alkoholmissbruk kan påverka en familj.

Domestic Violence

Om du bor i ett hem med en person beroende av droger eller alkohol, har du en bättre chans att se eller uppleva händelser av våld i hemmet och barnmisshandel . Enligt en studie som publicerats av National Institute on Drug Abuse forskning, det finns ett direkt samband mellan alkohol-och drogmissbruk och våld i hemmet. En ideell alkoholmissbruk medvetenhet organisation, Alkoholister segerrika, säger mödrar dömd för barnmisshandel är tre gånger större risk att bli alkoholister och dömda fäder är 10 gånger större risk att bli alkoholister.

Budgetkonsekvenser

De sätt en familj kan belastas ekonomiskt av med en alkoholhalt eller missbrukare i hemmet är oändliga. De sträcker sig från stöd till den beroende som inte kan behålla ett arbete för att bistå i rättsliga frågor som uppkommer vid missbruk (till exempel DUI, fylleri avgifter). Ibland när missbrukaren är den primära inkomsttagare i hushållet betyder det ofta det inte finns tillräckligt med pengar för att köpa ordentlig mat eller kläder för barn eller tillräckligt för att betala hyran på grund av pengarna användas till att stödja vana. Även umgängesföräldern föräldrar i post-skilsmässa situationer är mindre benägna att ge barnet stöd om de är en missbrukare.

Berusningsmedel Känslor

Skam, skuld, självömkan och ilska är bland de känslor kände av familjemedlemmar till en missbrukare . Dessa känslor kallas "berusningsmedel känslor" eftersom de gör en person känner "berusad" av dramatiskt ändra det sätt han eller hon känner när du unnar dig dessa känslor, enligt First Step Services, en drog-och alkoholmissbruk rådgivningsservice.

åtgärder av missbrukare i familjen ofta resulterar i förlägenhet och skam i samhället eller bland vänner. Skuld kommer att plåga familjemedlemmar när de tar ställning mot missbrukaren och se honom eller henne krossade grund av det. Självömkan och ilska går ofta tillsammans som de interna kontakter med missbrukare i familjen är tänkt mer och mer. Det är vanligt att bli arg över situationen som familjemedlemmar frågar allt oftare, "Varför händer detta oss?"

Onödig stress

Alla komplikationer med att leva med en missbrukare, eller med en älskade en som är uppslukade av drog-eller alkoholmissbruk orsakar stora stress. Familjemedlemmar rädsla för säkerheten för deras kära, undrar om missbrukaren kommer fortfarande vara vid liv nästa dag, och bandet över möjligheten för familjemedlem skada sig själv eller någon annan person eller hamna i fängelse. Listan kan göras lång, och varje aspekt av livet är kedjad med en "tänk om är" för missbrukare agerande.

Berör Familj syndrom

Första steget Services beskriver en process som familjer kan gå igenom när man hanterar en missbrukare som kallas drabbade familjen syndrom. Under processen, familjer som förbrukas av dessa berusningsmedel känslor går igenom fyra etapper som leder familjen på en väg av förstörelse precis som missbrukaren tills de "botten".

1. Oron steg är helt enkelt familjens genuina oro om personen. De har oftast ingen aning om vad de har emot på denna punkt.

2. Försvaret steget består av familjens går in och ut för en typ av förnekande och ljuga för vänner, familj och arbetsgivare att hjälpa missbrukaren hålla hans eller hennes liv tillsammans. Dessa åtgärder kallas "blockouts" eftersom familjer tenderar att stänga ute verkligheten och börjar tolerera den beroende beteende, därför börjar känna skuld för sina egna handlingar.

3. Anpassningen steget är när familjen försöker anpassa sitt eget beteende för att kunna samexistera med missbrukaren. De kan bli besatta av missbrukare eller börja använda narkotika eller alkohol själva. Det är möjligt att de kommer att försöka bli "perfekt" i ögonen på den beroende i ett försök att försöka göra missbrukaren glad och ändra missbrukaren beteende.

4. Den utmattning skede ålder är när familjen träffar botten. Familjemedlemmar börjar att försvara sina känslor precis som en missbrukare försvarar användning av läkemedlet. Känslan av egenvärde försvinner som ett misslyckande och rädsla ta över deras liv. Det är vid denna punkt att familjerna måste välja att få hjälp eller förstöras.

Previous:nothing Next:öga övningar för barn

Relaterade artiklar


 • hur man gör mer tid för motion - för mammor
 • fotled och fot smärta hos barn
 • löss behandling under graviditeten
 • effekterna av rökning på ett foster
 • lära sig om mänskliga kroppsdelar
 • höften bursit behandling övningar
 • munsår naturläkemedel
 • hur man kan befria er från Zits
 • Hur snabbt kan du säga att du är gravid?
 • graviditet trimestern guide
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com