Vilka är de behandlingar för akut prostatit?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-03-19
Akut prostatit är en inflammation i prostatakörteln som orsakar svullnad och smärta. Den inflammation orsakas av en bakterieinfektion och i vissa fall, kan orsakas av en sexuellt överförbar sjukdom eller STD. Behandlingar för akut prostatit är vanligtvis effektiva och klara upp infektionen helt

Symtom

Symtom på akut prostatit inkluderar sveda när man kissar, svåra och täta urinträngningar, smärta ovanför blygdbenet, smärtsam ejakulation och smärta i penis och testiklar. Andra symptom kan vara feber, frossa och illamående. De flesta av smärta är centrerad i och kring bäckenregionen.

Diagnos

Din läkare kommer att genomföra en rektal digital tentamen genom att infoga en smord handskbeklätt finger i analen. Han kommer att kunna känna prostatakörteln och avgöra om den är förstorad eller inflammerad. Din läkare kanske också vill att samla in prover på din urin och sperma för att testa för infektion.

Behandlingar

Antibiotika är den vanligaste behandlingen för akut prostatit. Bactrim och Cipro normalt föreskrivs för minst en fyra veckors behandling. När en STD orsakar akut prostatit, är en injektion av ceftriaxon ges tillsammans med sju dagars behandling med doxycyklin. Vid svåra fall antibiotika kan ges intravenöst på sjukhus. Smärtstillande såsom Motrin eller acetylsalicylsyra kan lindra prostata smärta. Alfa-blockerare såsom Cardura koppla blåshalsen och min hjälpa till att lindra smärta vid urinering.

Diet

undvika vissa livsmedel och drycker som kan irritera prostata. Koffein, citrus juice och kryddstark mat kan orsaka inflammation i prostatakörteln. Drick mer vatten för att hjälpa spola bakterier ur ditt system.

Andra terapier

urinera helt för att undvika symptom på trängningar och frekvens. Sitta i ett varmt bad att hjälpa en svullen prostata. Undvik cykla eller använda någon form av cykelsadeln eftersom det kan irritera prostatakörteln. Prova att sitta på en kudde för att lindra smärta. Akupunktur är en alternativ behandling som kan minska smärtan av akuta prostatit men det kommer inte bota den. Rådgör med din läkare vid införandet av nya läkemedel eller alternativa behandlingar för att din regim.

Previous:nothing Next:om jäst infektioner hos kvinnor

Relaterade artiklar


 • orsaker till att äta mindre och gå upp i vikt efter klimakteriet
 • hur man kan minska smärtan från en skada med tekniker smärtlindring
 • hur till komma fri trojan elexa kondomer online
 • hur man får passa efter förlossningen
 • hur man somna om du har problem
 • effektivitet recumbent cyklar
 • magsmärtor hos barn
 • Vad finns det för olika behandlingar för alkoholism?
 • hur man förebygger svullnad
 • hur har ett test allergi scratch
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com