baby tillväxt genom percentilen

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-03-12
Mycket få saker mystifiera, förbryllar och oroar föräldrar så mycket som sina barns tillväxt genom percentilen. Föräldrar stirrar oändligt på diagram och försöka avgöra om deras barns utveckling är normal eller om de är för kort, för smal eller för tung. Låt oss ta en titt på tillväxt percentiler för att se vad de visar oss, hur de kan vara till hjälp och klara upp några populära missuppfattningar

Betydelse

Läkare använder barn tillväxtkurvor för att kontrollera hur barnets tillväxttakt jämföras med andra barn i samma ålder och kön. Början vid födseln, tomt de mätningarna på ett diagram och tilldela percentilerna till denna tillväxt. Till exempel skulle en bebis som faller i genomsnitt kategorin tilldelas 50 procent i vikt och 50 procent höjd.

Funktion

Percentil jämförelsen kan läkarna att avgöra om det kan finnas ett problem med ett barns hälsa. Om ett spädbarn plötsligt sjunker diagrammet i vikt, kan det tyda på att han har någon typ av underliggande hälsoproblem som måste grundligt undersökas.

Typer

Pojkar och flickor mäts med olika diagram eftersom deras tillväxt mönster tenderar att avvika som är äldre barn och de som under 3 år. Huvudomfång är också markeras på ett annat diagram som är resning och vikt när barnen är äldre.

Överväganden

Percentil tillväxt är bara en faktor som läkare använder för att urskilja någon typ av medicinsk eller utvecklingsfrågor i en baby eller ett barn. Mönster som faller utanför intervallet "normala" är inte nödvändigtvis ett problem om de inte åtföljs av några andra frågor.

Missuppfattningar

med en låg eller hög percentil av tillväxt är normalt inte ett problem om barnet förutsägbart stannar inom samma percentilen. Läkare blir orolig när en bebis tillväxt "glider 'eller börjar avvika inom diagrammet. Det finns vissa åldrar då det är normalt för en baby eller ett litet barn att anpassa sin tillväxt.

Previous:nothing Next:läkemedelsinducerad klimakteriet

Relaterade artiklar


 • idealisk kolesterol läsning
 • Vad är blodkroppar?
 • personlig hygien aktiviteter för barn
 • hur mycket Tylenol kan du ta ett säkert sätt?
 • är en kolon rengöra säker för att bli gravid?
 • hur du granskar en politik sjukförsäkring
 • hälsosam mat guide för barn
 • naturläkemedel för förstoppning hos småbarn
 • utvecklingen av immunsystemet hos barn
 • symptom av multipel skleros hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com