healing dieter för Crohns sjukdom

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-03-28
Crohns sjukdom kan kännetecknas av kronisk inflammation i mag-tarmkanalen. Det kan påverka någon del av mag-tarmkanalen, men som brukar vara mest utbredd i den sista delen av tunntarmen-terminala ileum. Symtomen omfattar kronisk diarré, buksmärtor, illamående, sår, blåsor mun, låggradig feber, ledvärk, förstoppning, kramper, gas, trötthet, viktminskning och aptitlöshet. Näringsbrist är vanligt med Crohns sjukdom, så det är viktigt att äta en riktig kost.

Du behöver:
Ett brett utbud av frukt och grönsaker
. vitlök.
lök.
cayennepeppar

Vad experterna tror

De flesta experter tror att det inte finns något samband mellan kost och Crohns sjukdom. emellertid tre experter tror annars (Robert C. Atkins, MD, Wolfgang Lutz , MD och John Yudkin, MD). Den första rekommendationen är att fortsätta med alla mediciner som ordinerats, såvida inte hälso-och sjukvårdspersonal.

Mat att äta

Ät en sund och balanserad kost som är låg i fiber och rester. Detta kan hjälpa eliminera symptom som vanligen förknippas med Crohns sjukdom, såsom diarré, buksmärtor och kramper. Denna typ av kost kan också bidra till att minska frekvensen av tarmrörelser hos många patienter.

konsumera en stor mängd frukt och grönsaker är klokt eftersom de oftast innehåller antioxidanter, vilket kan vara fördelaktigt vid Crohns sjukdom. Mat att äta mer av omfattar tomater, blåbär, körsbär, squash och paprika. Som med alla kost, äta grönt, bladgrönsaker är också bra. Om fiber tycks förvärra symtomen, prova matlagning för frukt och grönsaker innan du äter dem. Äta hela korn i stället för raffinerade livsmedel, är också ett hälsosammare val. Fullkorn är utmärkta för att bekämpa Crohns sjukdom eftersom de ofta innehåller B-vitaminer, kalcium och magnesium, vilka är bra för personer med Crohns sjukdom.

Om det är möjligt, göra och äta massor av hemlagad yoghurt. Du kan hitta recept på nätet eller kolla in en bok från biblioteket. Fundera på att läsa boken "Breaking the Viskös Cycle" av Elaine Gottscall. Boken rekommenderar också äta hemmagjord jästa grönsaker som surkål. Enligt Gottscall måste kosten följas i minst tre månader innan patienten kommer att märka en skillnad. Patienter rekommenderas att eliminera mat från sin kost om de hittar ett livsmedel i synnerhet orsakar problem.

Livsmedel för att undvika

Patienter bör undanröja honung från kosten. Livsmedel som baljväxter, mejeriprodukter, nötter, ägg, och överskott frukt och honung kan orsaka mag-ångest och är höga i metionin, en aminosyra. En forskargrupp ledd av Dr James Michael Mullin, professor vid Lankenau Institutet för medicinsk forskning (LIMR) genomförde ett spår på patienter som hade diagnostiserats med Crohns sjukdom. Studien visar att ett restriktivt intag av metionin kan bidra till att förbättra intestinal foder, vilket kan bidra till att minska symtom på Crohns sjukdom.

Tillägg

kost är viktig för Crohns sjukdom, men tillskott kan också vara en fördel att behandla skick och lätta symtom. När du köper kosttillskott, kontrollerar att de är av hög kvalitet och är utan socker eller stärkelse, som ibland kan användas som fyllmedel.

Probiotika är ett vänliga bakterier som hjälper balansera tarmfloran samtidigt bidra till att bekämpa och avvärja jäst infektioner. Personer som inte tål eller äter mejeriprodukter bör ta probiotika. B-Complex är också bra för Crohns sjukdom. B-vitaminer fungerar i kombination, och om en person bara tar ett B-vitamin, kan han eller hon bli brist på annat B-vitamin, så det är viktigt att få dem alla. Leta efter en B-Complex 50 multivitamin.

Vitamin C askorbinsyra kan bidra till att främja läkning av sår, samt stödja immunsystemet. Det innebär att den även kan hjälpa till att bekämpa en infektion, som är viktig för alla, inte bara någon som har diagnostiserats med Crohns sjukdom. Ta 2 till 18 gram C-vitamin per dag för bästa resultat.

Previous:nothing Next:Hur ofta ska du bastu?

Relaterade artiklar


 • tunga mineral rengöra
 • hur man kan lyfta fram och stärka manlig fertilitet
 • sig att gå själv i form
 • sätt att ta bort kroppshår permanent
 • graviditet fitball övningar
 • botemedel för spädbarn diarré
 • Hur ofta ska du bastu?
 • hur man lever längre och bättre
 • hur man förstår vad som orsakar ett kliande hårbotten
 • hur man håller upp din leverans bröstmjölken när barnet inte kan eller vill amma
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com