hur lång tid tar plan B arbete?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-03-10
Plan B är ett preventivmedel som kan användas efter en kvinna har haft oskyddat sex och vill förhindra en graviditet. Även om det är ett säkert och effektivt sätt att förhindra en graviditet, måste tillverkarens anvisningar ska följas för att säkerställa maximal effektivitet

Vad är plan B?

Plan B är varumärket av piller akuta p-piller som tillverkas av DuraMed Pharmaceuticals. Akut antikonception piller kombinera syntetiska hormoner i en stor dos och kan förebygga oönskade graviditeter när de tas inom ett begränsat antal timmar efter oskyddat samlag.

Hur fungerar Plan B Work?

Den mekanism som Plan B är verksamt innebär en fördröjning eller förebyggande av ägglossningen, vilket innebär att äggstockarna kommer inte att producera ett ägg för att befrukta. Utan en livskraftig ägg, spermier har ingenstans att gå och kommer så småningom dör.

Om en kvinna tar plan B efter att hon redan har haft ägglossning för månaden, kommer hormoner i piller akutpreventivmedel göra ett befruktat ägg inte kan fästa på väggen i hennes livmoder. Utan denna åtgärd, om den finns, embryot kommer att utvisas under menstruationen utan kvinnan någonsin veta.

när du ska ta Plan B

En kvinna som har haft oskyddat sex och inte vill riskera graviditet måste ta plan B inom 72 timmar efter samlag. Eftersom befruktningen vanligtvis sker inom tre till fem dagar efter samlag måste Plan B fattas inom självrisk på denna tidsram. Plan B är inte effektivt vid avslutande en graviditet, så när embryot har fäst sig på livmoderväggen är akut preventivmedel ineffektiva.

Hur effektiv är plan B?

Även om effektiviteten av Plan B akuta preventivmedel är i allmänhet tillförlitliga när det tas inom 72 timmar efter samlag, är det mest effektiva när det tas så snart som möjligt. När det tas inom tre dagar efter kön, är Plan B: s framgångsrika 87 procent.

Var kan man köpa Plan B

Plan B är tillgänglig på apotek och familj planera kliniker i landet. Även om det var en gång en receptbelagda läkemedel, är det nu tillgängliga över disk. Om du vill köpa det, vara beredd att visa din staten utfärdade ID, som du måste vara 18 år eller äldre. Kostnaden varierar från $ 25 till $ 60, beroende på läge.

Överväganden för att ta Plan B

Det är viktigt att inte förlita sig på Plan B som enda källa till preventivmedel. P-piller eller använda andra preventivmetoder ökar oddsen för att förhindra en graviditet. Eftersom Plan B inte skyddar mot sexuellt överförbara sjukdomar som hiv, är det viktigt att använda kondom om du och din partner har båda testats för sexuellt överförbara sjukdomar och är monogama.

Previous:nothing Next:Myers-Briggs teori

Relaterade artiklar


 • hur man överlever PMS - kvinnans version
 • hem rättsmedel för en igensatt öra
 • före graviditeten dieter
 • Kan man bli gravid när du inte har ägglossning?
 • hur man upptäcker barn symptom formel allergi hos ditt barn
 • biverkningar av dutasterid
 • ättika för att bota sura uppstötningar
 • hur man ger upp cigaretter för gott
 • hur man väljer och tvätta sängkläder för att undvika allergier och vägglöss
 • Hur sluta röka och aldrig se tillbaka
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com