hur man förstår vad som orsakar din mage att morra

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-03-02
Vad gör de morrande mage ljud menar? . Ta reda på vad som orsakar din mage att morra och muller
1.
Det kan vara pinsamt när magen mullrar och morrar under ett viktigt kontor möte eller i mitten av en stilla bön i kyrkan. Trots ditt bästa för att dämpa ljud matsmältningskanalen verkar ha ett sinne för sig! Varför magen morrar och är det något du kan göra åt det?
2.
Det sägs ofta magen morrar när du är hungrig. Detta är delvis sant. När din mage är tom under tillräckligt lång tid, din hjärna skickar en signal till magmusklerna att börja rytmiskt kontrakt. Dessa muskelsammandragningar kallas peristaltiken är samma sammandragningar som rör sig maten genom mag-tarmkanalen när den är full. När dessa sammandragningar sker det orsakar känslan av hunger som skickar dig till kylskåpet för din nästa måltid eller mellanmål.
3.
De morrande mage låter inte bara inträffa när du är hungrig, men även efter att du ätit en måltid. Skillnaden är brummande ljudet är mindre märkbara när du har ätit eftersom magen är full av mat och vätska. När magen inte innehåller mat, är det lättare att höra förflyttning av luft och gas som är vad står för den brummande magen ljudet i första hand.
4.
Det finns en medicinsk term för en morrande mage, men det är en munsbit att uttala. Det kallas borborygmi som är normala ljud som mage och tarmar gör när de rör sig luft och gas. Även borborygmi och morrande ljud mage är inte onormal, kan de vara mer uttalad om magen och tarmarna har stora mängder luft och gas. Detta kan inträffa när det finns en intolerans mot vissa typer av livsmedel, eller när ett livsmedel inte är helt smält. När osmält mat kvar i magen eller tarmarna, bakterier sluka det och producera gas som kan leda till borborygmi och buken uppblåsthet.
5.
Annan orsak till överdriven borborygmi härrör från vanan att svälja luft. Vissa människor är vanliga luft swallowers som i vissa fall är relaterade till luft gulping på grund av stress och ångest. Dricka kolsyrade drycker, tuggummi, och pratar för mycket medan man äter kan också orsaka mycket luft för att kunna sväljas leda till mer uttalade mage morrande och rapningar.
6.
Bästa sättet att undvika morrande mage ljud och borborygmi är att äta små måltider varannan timme för att kompensera hunger och undvika livsmedel som sannolikt kommer att gasproducenterna såsom bönor, grönsaker och konstgjorda sötningsmedel, speciellt när du kommer att vara i en lugn, offentlig plats. Mjölk och mjölkprodukter kan också orsaka ökad gasbildning i människor som är laktosintoleranta. Vidtar åtgärder för att undvika att de sväljer luft genom att äta långsammare och talar inte överdrivet medan tugga och svälja också bidrar till att minska risken för borborygmi. Om problemet är ihållande, är det en bra idé att kontakta din läkare för att utesluta en matintolerans eller allergi som kan bidra till symtomen.


Previous:nothing Next:hur hälsosam livsstil och spara pengar

Relaterade artiklar


 • trötthet rättsmedel
 • nedre ländryggen övningar under graviditeten
 • livsmedel som är dåligt för menstruationskramper
 • idealisk kolesterol läsning
 • naturliga botemedel mot skabb
 • hur man överlever din kvinnas PMS ......
 • alternativ till sjukhem
 • preventivmedelsrådgivning
 • klimakteriet hjälp för män
 • hur man lever längre och bättre
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com