hur man gör termografi

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-03-18
Termografi är ett förfarande som används för att fastställa och mäta mängden termisk energi som finns i ett objekt. Den använder kameror som mäter infraröd strålning som visar variationer i temperatur som färgglada mönster. Tolkningen av dessa mönster används sedan för att diagnostisera många sjukdomar såsom bröstcancer för att förebygga eller tidig upptäckt och därför omedelbar behandling. Om det kombineras med bröst-examen, ultraljud och mammografi, avslutar termografi ett bröst system cancer upptäckt som är heltäckande och tillförlitlig. . Tidig upptäckt av bröstcancer med hjälp av termografi, svarar för 95 procent framgång i att bota och återvinning, därmed behovet för varje kvinna att bekanta sig med förfarandet

Du behöver:
Kopior av tidigare biopsier, ultraljud och mammografi.


1.
Ta kopior av tidigare testresultat (t. ex. biopsier, ultraljud och mammografi). Tveka inte att kontakta den läkare eller klinik för mer information.
2.
Följ förhandsgranskning instruktioner innan det verkliga provet. Först, aldrig utsätta bröstet och bröstet områden för sol under en längre tid 5 dagar före tentamen. En dag innan tentan, undvika rakning eller plockning hår runt bröstet, bröst och underarmar och undvika att ha någon form av fysiskt eller strålbehandling kring överkroppen området. Se också till att brösten inte fysiskt stimuleras 24 timmar innan. Använd inte lotion, puder, makeup, deodoranter eller krämer på brösten på dagen termografi kommer att bedrivas. Fyra timmar före testet, undvika motion, varma drycker och smärtstillande läkemedel. Slutligen, inte sjuksköterska ett barn eller ta ett bad mindre än en timme innan termografi.
3.
Kommer till kliniken ca 10 minuter före din utnämning tid. Fyll i en sjukdomshistoria form samt övriga erforderliga former, såsom de som gäller bröst historia, medgivande och utlämnande form. Den termografi tekniker kommer då att gå igenom proceduren med dig.
4.
I skrivsalen, ta bort dina kläder från midjan och upp. Sitta och koppla av ungefär 15 minuter så att kroppen kan nå en stabil temperatur.
5.
Rör inte kroppen från midjan uppåt, särskilt de områden i bröstet eller bröst.
6.
Kontrollera att överarmarna hålls borta från bröstet område.
7.
sätt upp något långt hår som hänger under den nivå på dina axlar.
8.

Undvik att flytta och bo avslappnad så att du inte kommer att svettas för att upprätthålla jämn temperatur i huden. Det kontrollerade temperatur salen kommer också att hjälpa dig att behålla normal kroppstemperatur. Anledningen till detta är att kameran ska användas är extremt känslig för temperatur och värme från andra delar av kroppen kan påverka bilderna. Den termografi förfarande, som består av en serie av fem bilder tagna i olika vinklar, tar ca 5 till 15 minuter.

Tips och varningar


 • En baslinje TERMOGRAM är rekommenderas först vid 20 års ålder, därefter var 3 år tills 30 års ålder och därefter årligen.
 • Om du har termografi för första gången, är det lämpligt att ha två tentor 3 månaders mellanrum och varje år efter det.


 • Previous:nothing Next:kaloririka graviditet kost

  Relaterade artiklar


 • hur bli gravid den naturliga vägen
 • biverkningar av orapred hos barn
 • triglycerid metoder för minskad
 • symptom på kärnikterus
 • de bästa sätten att hitta rätt akne produkt
 • hår bli grått från stress
 • avhjälpa för sol förgiftning
 • hur man ska behandla graviditetsdiabetes (GDM)
 • vård av barn med svår hosta och feber
 • hälsosam kost för graviditeten vecka 1
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com