hur man kan förstå om grönt te kan hjälpa stress och oro

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-03-11
Det är något lugnande om ritual att brygga en kanna hett grönt te och smuttar det lugnt hela dagen. Men visste du det lugnande effekten av att dricka grönt te kan vara mer än bara psykologiskt? En komponent som kallas Theanine finns i grönt te kan hjälpa till att lindra psykisk stress och ångest så effektivt som vissa receptbelagda ångestdämpande mediciner. Här är anledningen grönt te för avkoppling kan vara ett säkert och naturligt sätt att varva ner
1.
Vad är Theanine?

Theanine är ett naturligt ämne som kommer från aminosyran glutamat. Det finns i tebladen och är särskilt hög i koncentration i högre kvalitet japanska gröna teer. Mindre mängder finns i billigare teer finns på de flesta butikshyllorna. Theanine klarar av att passera blod-hjärnbarriären och ange det centrala nervsystemet där den minskar stress och ångest samt höjer stämningen. Trots att Theanine har lugnande egenskaper som liknar receptbelagda anti-ångest mediciner, är det inte förknippas med de negativa biverkningarna vanligtvis ses med ångestdämpande läkemedel såsom Valium.
2
grönt te för avkoppling. Hur fungerar Theanine har effekt på hjärnan

Theanine arbetar främst genom att öka aktiviteten av GABA, en signalsubstans, en signalsubstans? vilket bidrar till att hämma nervsystemet som förorsakar en mer fredlig, avslappnat tillstånd. Det påverkar också andra hjärnan signalsubstanser i samband med humör som dopamin och eventuellt serotonin. Slutresultatet är ett avslappnat, lugnande effekt i människor som får tillräckligt hög koncentration av det
3
grönt te för Avkoppling:. . Varför det fungerar kanske inte för alla

Även om grönt te låter som en perfekt dryck för människor benägna att stress och ångest, får lugnande effekt inte ses i alla som dricker grönt te. Många av de teer som säljs i USA har endast låga nivåer av Theanine. Den dyrare japanska teer som Gyokuro har den högsta mängd av detta hjärna lugnande förening. Dessutom innehåller grönt te koffein som kan kompensera en del av den ångestdämpande effekter. Oavsett om en person känner sig avslappnad efter att ha druckit grönt te kan bero på hur mycket de dricker, om grönt te innehåller tillräckligt Theanine att få effekt, och hur känsliga de är för effekterna av koffein. Det är intressant att notera att även om Theanine slappnar av sinnet, gör den det utan att minska vakenhet-vilket gör det mindre sederande än de flesta receptbelagda ångestdämpande mediciner.
4.
bör du dricka grönt te för avkoppling?

Sipping grönt te för avkoppling är ett mer naturligt sätt att lindra stress än att ta receptbelagda ångestdämpande mediciner . För att få de gynnsamma effekterna av Theanine, alltid köpa ett högkvalitativt japanskt grönt te. Om du är känslig för koffein, kassera de första stöpning och dricker den andra. Detta kan eliminera upp till åttio procent av koffein. Tänk på att det kan ta flera koppar för att uppleva de positiva effekterna. Om du är känslig för koffein eller har en leversjukdom, tala med din läkare innan du dricker grönt te eller andra koffeinhaltiga drycker.


Previous:nothing Next:embryo utvecklingsstadier

Relaterade artiklar


 • candidiasis vanliga symtom
 • Milk Thistle nytta
 • tecken på en urinvägsinfektion hos spädbarn
 • om graviditet & arbete
 • öronvax bort metoder
 • hur man ser yngre direkt:
 • vattenavhärdarsystemet metoder
 • botemedel för vestibulit
 • tuberkulos information för barn
 • inte babyolja hjälp att bli av med hudbristningar?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com