hur man rengör artärer med statiner

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-03-11
Hjärtsjukdomar är den främsta orsaken för både män och kvinnor i USA. År 2005 dog 652. 091 personer av sjukdomen. En ledande orsaken till hjärtsjukdom är blockerade artärer. Detta beror oftast på intag av för mycket ohälsosamma LDL-kolesterol i din dagliga kost. Ett sätt att motverka en del av de skador som har gjorts för att dina artärer är genom användning av läkare ordinerade mediciner statin

Hur rengör artärer med Statiner


1.
Förstå vad statiner. Statiner är hypolipidemic läkemedel som används för att hjälpa till att sänka kolesterolhalten i blodet. Vid förtäring statiner hämmar ett särskilt enzym som kallas HMG-CoA reduktashämmare normalt finns i levern. Den resulterande effekten är en sänkning av syntesen av dåligt kolesterol i kroppen. Ju mindre kolesterol som syntetiseras i blodet, desto mindre plack bygga upp har du i artärerna.
2.
Förstå eventuella biverkningar. Statiner är en av de säkraste kolesterolsänkande mediciner. Det finns dock sällsynta, men potentiellt allvarliga, biverkningar. Den första av dessa biverkningar är potentiella muskelsmärta och i vissa fall, muskelskada. Den andra är en ökad mängd av leverenzymer som produceras vilket kan leda till enzymet störning och framtida problem med levern.
3.
Tala med din läkare. Statiner är bara tillgängliga med ett recept. Tala med din läkare om huruvida statiner skulle passa bra för att hjälpa till att sänka kolesterolhalten. Läkaren kommer att vara din bästa källa för att avgöra om du skulle vara en bra kandidat för behandling med statiner och kan också informera dig om alla inblandade särskilda risker.
4.
ta medicinen på rätt sätt. Det är viktigt att ta rätt doser vid rätt tidpunkter vilket begärdes av din läkare. Det är också viktigt att du inte kombinera statiner med grapefrukt. Enligt Mayo Clinic, innehåller grapefrukt en kemikalie som kan öka styrkan på din statin medicinering, eventuellt göra din vanliga dos skadliga när det tas tillsammans med en grapefrukt produkt.
5.
Ge dig en livsstil makeover. Statiner kan ge dig en skjuts i att hjälpa till att rensa artärer. Men om du kombinerar statiner med motion och en hälsosam diet, du inte bara öka effektiviteten av medicinen, men du kan också få till en hälso-punkt där du inte längre behöver ta statiner. För att göra detta, utöva måttligt inom din nivå på minst 5 dagar i veckan i 30 minuter. Du bör också öka mängden råa frukter och grönsaker i din kost.

Tips och varningar


 • Kontakta din läkare innan du börjar träna eller diet rutin.


 • Previous:nothing Next:hur man kan förstå om grönt te kan hjälpa stress och oro

  Relaterade artiklar


 • vad yoga behandlingar hjälper kvinnor i övergångsåldern?
 • hur man köper inteckning poäng
 • Hur refinansiera med rabatt poäng
 • virus symtom hos barn
 • nasal drip hos barn
 • sinus allergier hos barn
 • smärtsamma bröst under klimakteriet
 • hem rättsmedel för förkylningar hos barn
 • göra kakaosmör och vitamin B förhindra bristningar?
 • alkoholhaltiga behandling i tonåren
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com