hur man ska behandla graviditetsdiabetes (GDM)

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-03-06
Graviditetsdiabetes förekommer i 3 till 6 procent av alla gravida kvinnor. Under graviditet viktökning och hormonella förändringar gör det svårt för kroppen att producera insulin eller tillräckligt mycket av det att utnyttja socker som producerats genom konsumtion av vissa typer av livsmedel. Som ett resultat, stannar glukos i blodet istället för att flytta in i cellerna, vilket leder till över normala blodsockernivåer. Detta är oftast diagnosticerats mellan 24 till 28 veckor dräktigheten. Symtomen är törst, täta urinträngningar, trötthet, snabb viktuppgång och så vidare. Det är viktigt att förstå att det är kvinnan som har diabetes och inte barnet. Däremot får barnet överskott av socker via moderkakan och därmed måste arbeta hårdare för att göra mer insulin för att sänka högt blodsocker. Med GDM kan orsaka hjärnskador på barnet eller dramatiskt öka barnets födelsevikt (annars känd som makrosomi), vilket kan göra leverans ganska svårt. Om detta skulle medföra, skulle då C-sektionen vara en möjlighet.

När barnet har levererats, kommer han eller hon övervakas noggrant på grund att barnet kommer att fortsätta att producera insulin vid höga nivåer . Han eller hon kan också vara fördomsfull, därför behöver särskild vård. Ibland barnet matas glukos, eller kan ha täta blodprover och liknande.

Efter förlossningen är det mycket troligt att kvinnan inte kommer att ha diabetes och blodsockret kommer att återgå till normal, om en hälsosam kost bibehålls. I vissa fall kan kvinnan behöver insulin injektioner eller medicinering, men det kan gå bort genom att utöva och äta rätt

Du behöver:
dietist
. . fysisk undersökning.


1.
Rådgör med din läkare eller dietist och skapa en måltid plan som är rätt för dig. Ännu viktigare är att försöka hålla mig till det.
2.
Håll föra in allt du äter.
3.
Håll dig i form och aktiv , gå på promenader eller göra någon form av daglig motion
4
Undvik hoppa över måltider, och har fasta mattider, eftersom det är hälsosammare för matsmältningssystemet. . . På grund att det är mindre överarbetad, precis som allt annat, det är bra för magen att ha raster i stället för småätande hela dagen lång.
5.
Det är också viktigt att titta på del storlekar. De delar ätit bör inte vara mer än handflatan eller mätning bör vara cirka storleken på din handflata. Försök att äta mer grönsaker och färre kolhydrater. Frukt är bra för dig, men ha i mina de är höga i naturliga sockerarter, därför är det viktigt att titta på din frukt portion. Du bör inte äta mer än hälften av en frukt under din schemalagda måltiderna. Mer så, undviker att äta frukt (s), (speciellt om du är en frukt älskare), varje måltid.
6.
Jag skulle vilja att expandera på vad som anses "friska kolhydrater. "Friska kolhydrater innebär att undvika mat som innehåller mycket enkla sockerarter som, kakor, munkar, godis, konserverad frukt som är konserverad i sockerlag, honung och liknande. Gör en positiv insats för att äta fullkornsbröd livsmedel, som korn, bröd och pasta.
7.
Ät mat som är fettfri eller låg i sin fetthalt. Försök att minska din konsumtion av stekt mat (det är bättre att baka eller ånga maten, speciellt köttprodukter som fisk, biff och kyckling). Om du älskar att äta friterad mat, gradvis vänja dig av det och /eller minska din portionsstorlekarna, äta mindre av det. Dessutom kan du utmana dig själv genom att kanske äta en vegetarisk rätt eller meatless fat per vecka!
8.
Blanda upp det lite! Införa en rad olika livsmedel till din diet. Prova nya livsmedel, kanske olika grönsaker, frukt och produkter från olika kulturer!
9.
Ännu viktigare, om du är osäker, rådgöra med en läkare eller dietist. Se alltid till att du sätter "du" först!


Previous:nothing Next:hur man gör tvätten för att minimera allergier på grund av damm, kvalster och mögel

Relaterade artiklar


 • kan kontaktlinser skada dina ögon?
 • Hur sluta röka
 • hur exakt var tidigt graviditetstester?
 • naturliga sätt att öka utbudet bröstmjölk
 • hur man håller maten säker på sommaren
 • kost & graviditet verksamhet
 • hur man vet att du har ägglossning så att du kan bli gravid
 • hur sval när det är varmt ute
 • hur man gör en super säker (ej giftig) allrengöringsmedel
 • Daytona Beach missbruksbehandling
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com