inte CYMBALTA orsaka viktökning?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-03-08
Om du lider av generaliserad ångest, fibromyalgi, neuropatisk smärta eller depression, kan du ordineras Cymbalta. Cymbalta behandlar dessa sjukdomar genom att påverka nivåerna av serotonin och noradrenalin. Det har förekommit rapporter om yrsel, dåsighet och illamående förekommer som en bieffekt

Hur Cymbalta fungerar

Cymbalta är ett av flera läkemedel som kallas serotonin-noradrenalinåterupptagshämmare (SNRI). Dessa kemikalier är involverade i att ta ett meddelande från en nervcell till en annan. Meddelandet färdas ner genom en nerv till dess når nästa nervcell. När dessa kemikalier nå nästa cell, vänder de nervcellen på att ta emot meddelandet. Den första cellen kommer att absorbera eller "återupptagshämmare" kvarvarande kemikalier. När detta händer, den kemiska bli obalanserad. Detta kan bidra till depression eller ångest. Cymbalta blockerar återupptaget processen uppstår. Detta gör de kemikalier kvar mellan nervcellerna i hjärnan där de hör hemma.

Cymbalta och viktuppgång

En procent av de personer som deltagit i kliniska studier rapporterade en viktökning när du tar medicinen. Detta är motsatsen till resultaten av personer gå ner i vikt samtidigt som Cymbalta. De som har gått upp i vikt ombads diskutera viktuppgång med sin läkare om livsstil förändringar i kost och motion samt byta till en annan medicin.

Viktökning är en av biverkningarna av Cymbalta (duloxetin hydroklorid)-en slutsats som grundas på kliniska prövningar av Cymbalta där läkemedlet har studerats grundligt och dokumenterat alla biverkningar.

I de kliniska studierna visade belägg för att 2 procent av patienterna fick Cymbalta för fibromyalgi upplever viktökning. Det är okänt exakt hur Cymbalta fungerar med fibromyalgi eller varför den ökade andelen viktökning.

Besegra Viktökning

Om du har märkt viktökning under behandling med Cymbalta, tala med en läkare. Du kan ha en fullständig undersökning göras för att avgöra om det fanns andra orsaker till viktökning. Innehåller en sund livsstil minska alkoholintag, äta hälsosam mat, ökad motion, får tillräckligt med sömn och minska stress i livet kommer att stöd i denna strävan.

Previous:nothing Next:nyfödda viktminskning

Relaterade artiklar


 • hur man ska hjälpa barnen att hantera ett syskon som har cancer
 • Graviditet & premenopause
 • laser hårborttagning tekniker
 • det bästa sättet att använda mandelolja
 • enklaste sätt att sluta röka
 • graviditet övningar för varje månad
 • sammanfattning viktminskning för barn
 • sätt att förhindra graviditet stretch märken
 • billigt sätt att bli av med bruna fläckar i ansiktet
 • mat för barn med ADHD
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com