kaloririka graviditet kost

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-03-18
Under graviditeten, beror det växande fostret uteslutande på moderns kost för näring. Även om det rekommenderas att mödrar-till-vara lägga till fler kalorier till sin kost under graviditeten, kom ihåg att uttrycket "äta för två" är en överdrift. Här är några riktlinjer för att besluta hur många kalorier du bör äta under graviditeten

Beräkna Kalorier

I. de flesta situationer, när en kvinna börjar graviditeten på en hälsosam vikt, bör hon äter samma mängd kalorier under hennes första trimestern och 300 extra kalorier per dag under andra och tredje trimestern.

Den totala mängden kalorier en gravid kvinna bör äta varje dag varierar från person till person. Faktorer som bör beaktas vid beslut om hur många kalorier att äta är aktivitetsnivån, nuvarande vikt och ämnesomsättning.

Enligt boken, "vad som väntar när du väntar," om din idealvikt är 100 kg. bör du äta allt från 1. 500 till 2. 500 kalorier per dag, beroende på din aktivitet nivån. Om din idealvikt är 150 pounds, bör du äta 2. 100 till 3. 600 kalorier per dag. En mer aktiv kvinna bör äta mer kalorier, medan kvinnor som är mindre fysiskt aktiva bör äta mindre kcal.

Du kan också kontrollera din vikt för att avgöra om du äter rätt mängd kalorier. Enligt womenshealth. gov, en kvinna som är en hälsosam vikt innan graviditeten bör få 2-4 pounds under hennes första trimestern och 3-4 pounds per månad under andra och tredje trimestern. Om du går upp mer i vikt än rekommenderat, skära ned på kalorier i kosten tillräckligt för att bromsa viktuppgång. Det är aldrig en bra idé att försöka gå ner i vikt under graviditeten.

Lägga Kalorier

Det tar inte mycket mat för att lägga till 300 kalorier i din dagliga kost. En tallrik flingor med en kopp mjölk är ca 300 kcal. Så är jordnötssmör och gelé smörgås. Är det viktigt att inte göra din graviditet en ursäkt för att äta för mycket. Att få för mycket vikt gör det svårt att förlora din vikt när bebisen är född. Det kommer också att intensifiera några av de negativa symtom på graviditet inklusive matsmältningsbesvär, bristningar och andnöd. En studie av Kaiser Permanente visade att barn vars mödrar fått mer i vikt än rekommenderat under graviditeten var dubbelt så stor risk att kämpa med gulsot eller onormala blodsockernivåer.

Att tänka på

För kvinnor som är underviktiga när de blir gravida kan de behöva lägga till fler kalorier till sin kost eller börja äta mer under den första trimestern. En hälsosam mängd vikt att få för kvinnor som är underviktiga vid befruktningen är 28-40 pounds, enligt WebMD.

Kvinnor som är överviktiga vid befruktningen måste lägga till färre kalorier till sin kost. Överviktiga kvinnor bör syfta till att få ca 15-25 pounds under graviditeten, enligt WebMD.

Kvinnor som är gravida med multiplar bör lägga mer kalorier till sin kost. "Vad som väntar när du väntar" antyder bör du lägga ytterligare 300 kalorier för varje barn. Din läkare kan ge råd om hur många kalorier du ska äta för att få en hälsosam mängd vikt under graviditeten.

Gör det till en kvalitet diet

Kvaliteten på din kost är lika viktigt som mängden kalorier du äter under graviditeten. Under graviditeten, kommer ditt barn att få all sin näring från dig. För att säkerställa barnets hälsa är det viktigt att du äter en balanserad kost med mycket frukt och grönsaker, hälsosamma proteiner och fullkornsprodukter. Begränsa ditt intag av fett och godis, och dricka mycket vätska. Gör hälsosamt ätande en vana under graviditeten för att säkerställa bästa möjliga hälsa för dig och ditt barn.

Previous:nothing Next:råd om hur man blir gravid

Relaterade artiklar


 • hur man använder muskelavslappnande
 • artikulation tekniker
 • återfallsförebyggande för missbruksproblem föreläsningsmaterial
 • kemisk obalans i barn
 • nyfödda genetiska sjukdomar
 • fördelarna med ett vatten födseln
 • om ringar under ögonen i spädbarn
 • orsakerna till salivering
 • hur man förstår vad som orsakar din mage att morra
 • munsår naturläkemedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com