mejeri intolerans kost för barn

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-03-22
Dairy intolerans orsakas av en laktasbrist. Laktas är det enzym som bromsar ner laktos i mjölk. Laktas minskar naturligt efter avvänjning ålder hos många människor och kan orsaka matsmältningsproblem som gas, uppblåsthet, kramper i magen och diarré. Mjölkprodukter ger viktiga näringsämnen som kalcium och D-vitamin så att barnen med ett mejeri intolerans bör vara mycket försiktig med sin kost

Innehåller Mejeriprodukter

Många människor, särskilt barn, med en dagbok intolerans kan tolerera några mejeriprodukter. Vissa mejeriprodukter innehåller små mängder laktos. Eller, beroende på svårighetsgraden av laktasbrist kan vissa människor tål begränsade mängder av mejeriprodukter, om den ingår i en måltid. Eftersom barn behöver mycket kalcium är det som rekommenderas av American Academy of Pediatrics att de fortsätter att konsumera små mängder mjölkprodukter.

Barn med ett mejeri tillstånd bör inte äta mat rik på mejeriprodukter och bör välja mejeriprodukter som är låga i laktos. Laktosfri mjölk har en mycket liten mängd laktos men bör inte orsaka matsmältningsproblem. Hårdost som cheddar och schweiziska samt amerikanska och blå ostar är bra val. Smör, gräddfil och yoghurt är också låga i laktos.

Eliminera Mejeriprodukter

Barn med hög mejeri intolerans kan helt eliminera mejeriprodukter med noggrant övervägande av kalciumintaget. Välj kalcium berikade soja eller andra mjölk mutter. Barn bör äta livsmedel som av naturen rik på kalcium, såsom bönor, broccoli, gröna bladgrönsaker och vissa typer av tofu. Leta efter kalcium berikade bröd, flingor och juice.

Dolda Laktos

Se upp för dolda källor laktos i bearbetade livsmedel som kex och dressing genom att kontrollera etiketter noga. Även barn som tål vissa mejeriprodukter kan ha en reaktion från ett överflöd av dold mejeri. Beståndsdelar som ost, smör-, mjölk och grädde är självklara källor för laktos men också leta efter vassle och mjölk fasta ämnen.

Previous:nothing Next:homeopatiska bronkit åtgärder för barn

Relaterade artiklar


 • Hur du tar behandlingen blodtryck
 • varför bröst ökar under menstruationen
 • Hur identifiera graviditetsdiabetes
 • Fakta om flebotomi
 • hur man får ett ultraljud för graviditet
 • hur man köper inteckning poäng
 • roll telomeras
 • kraftfulla åtgärder för en frisk prostata
 • är klubb fötter genetisk?
 • naturliga botemedel mot skabb
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com