microgynon 30 faq

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-03-28
En monofasiska p-piller, Microgynon 30 levereras i en 28-dagars tabletter. En kvinna förbrukar 21 dagar av hormoner och får en vecka av placebo piller, så en menstruationscykel är klar. Liksom många andra p-piller, det finns biverkningar, försiktighetsåtgärder och ytterligare varningar. Denna FAQ kommer att ge värdefull information för dig som vill prova Microgynon 30 för själva

Vad är Microgynon 30 användas för att behandla?

När en graviditet förebyggande enhet, är Microgynon 30 också för att behandla akne. Andra kvinnors-hygienkrav som dysmenorré (smärtsamma menstruationer), menorragi (rikliga menstruationer) och endometrios behandlas med användning av Microgynon 30. Oregelbunden mens och svåra fall av PMS kan behandlas med Microgynon 30 också.

Hur fungerar Microgynon 30 Work?

Alla hormonella p-piller lurar kroppen att tro att kvinnan redan har mens. Ytterst ett preventivmedel förtjockar cervixmucosan vilket gör det svårare för spermier att tränga in i livmodern. Detta gör graviditet svårare. Användning av hormonella p-piller skapar också en kortare, lättare period och du har förmågan att hoppa över en menstruationscykel om du vill. Detta rekommenderas inte till kvinnor som först börjar använda Microgynon 30, som genombrottsblödning eller stänkblödning är vanligt.

Vad finns några biverkningar av Microgynon 30?

Biverkningarna varierar med varje kvinna som använder det. Medan kroppen anpassar sig till de hormoner som ges dagligen, olika symtom kan förekomma. Dessa inkluderar illamående, ömma bröst, vätskeansamling, kräkningar, svimning, migrän, viktförändringar, spotting, genombrottsblödning, huvudvärk, förhöjt blodtryck, gallsten, depression, sänkt sexlust och problem med levern funktion. En ökad risk för blodproppar förekommer också hos kvinnor som använder hormonella p-piller. Dessa biverkningar är inte ovanligt, men om de kvarstår ska läkare konsulteras. Ytterligare anvisningar om huruvida eller inte att fortsätta ta Microgynon 30 bör bestämmas av sjukvårdspersonal.

Vad är några försiktighetsåtgärder avseende Microgynon 30?

Först av allt, genombrottsblödning och /eller stänkblödning är vanligt för kvinnor som börjar använda en ny p-piller. Andra menstruation oegentligheter, bland annat missade perioder även kan förekomma medan kroppen anpassar sig till doseringen av hormoner ges till den dagligen. Var uppmärksam på din kropp under uppkomsten användning av Microgynon 30. Sluta ta Microgynon 30 omedelbart om du upplever något av följande symtom:. Svullnad av ben, bröstsmärta, smärtsam andning, konsekvent migrän, yrsel, domningar på ena sidan av kroppen eller kramper

Vem bör inte ta Microgynon 30?

Kvinnor som röker, har diabetes, har en hjärtsjukdom eller bröstcancer i familjen och kvinnor över 35 år alla rekommenderas inte att ta Microgynon 30. Ytterligare hälsovillkor som kan göra Microgynon 30 ineffektivt eller riskfyllt är: svår depression, hereditet för leversjukdom, njurproblem eller Crohns sjukdom. Dessutom bör kvinnor startar aldrig ett nytt p-piller om de tror att de kan vara gravida, eller om de ammar.

Previous:nothing Next:healing dieter för Crohns sjukdom

Relaterade artiklar


 • pseudoefedrin biverkningar
 • hur du får din vikt när ingen skala finns
 • tips om hur man tar hand om dina ögon
 • hur att förhindra fall
 • hur man kan minska faller - det c.a.r.e.
 • en balanserad diet-mat pyramid för barn
 • naturliga botemedel för ett barn med en torr hosta efter influensa
 • hur man väljer rätt plan vård
 • Graviditet & fosterutvecklingen
 • hur man ska behandla graviditetsdiabetes (GDM)
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com