öga övningar för barn

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-03-26
Oavsett om ditt barn har synproblem eller helt enkelt behöver arbeta på hans eller hennes uppmärksamhet, att spendera tid på ögat övningar kan vara mycket fördelaktigt. Genom enkla övningar ögonrörelser, kan ditt barn förbättra styrkan i hans ögon. Använda visuella spel och fokusera verksamheten, kan du hjälpa ditt barn inte bara kontrollera förflyttning av hennes ögon, utan också förbättra hennes synskärpa

Du behöver:. .
Ett stort utbud av frukt och grönsaker
vitlök.
lök.
cayennepeppar.

Basic ögonövningar

Innan du begär ett barn att göra mer avancerade ögon övningar får du vill värma hans ögon upp med några grundläggande sträckor. Dessa övningar kommer att stärka den ögonmusklerna och hjälpa barnet fokus. Först måste barnet röra ögonen uppåt så långt han kan, och sedan neråt så långt han kan. Upprepa detta tre eller fyra gånger, har sedan han blinka snabbt flera tillfällen att koppla av ögonen.

Nästa, gör samma sak men till höger och vänster. Håll en penna till vänster, och en till höger, i ögonhöjd. Justera avståndet så att barnet kan se på pennorna tydligt utan att anstränga när man tittar till höger eller vänster. Har barnet fokusera på vänster penna för en till två sekunder, och sedan rätt penna för en till två sekunder. Upprepa ett par gånger, har sedan han blinka snabbt och stäng ögonen att slappna av.

Avsluta med att koppla ögonen. Har barnet sitta vid ett bord och vila armbågarna på bordet. Ha barnet gnugga handflatorna ihop händerna och sedan placera sin kupade handflator över ögonen. Låt barnet vila i detta läge i ca 30 sekunder.

Visual övningar

Visual övningar kräver ofta användning av specialiserade bilder. Ditt lokala bibliotek eller bokhandel borde ha böcker som vänder sig mot detta ämne. Eller så kan du hitta en mängd olika bilder på nätet för att hjälpa till med visuella övningar. Till exempel har hemsidan EyeCanLearn. com olika visuella spel dina barn kan spela. Dessa specialiserade bild spel använder ofta dolda föremål, pussel bild, 3-D fotografier och stereogram.

Övningar för Ouppmärksamhet

Vissa barn har problem med ouppmärksamhet och impulsivitet, vilket innebär att barnet har en svår tid att uppmärksamma en specifik sak särskilt länge. Vissa ögonövningar hjälper barnet lära sig att inte bara fokusera hennes uppmärksamhet på ett objekt utan också motstå impulsen att söka någon annanstans.

rymma två olika färgade föremål framför barnet, om en till två meter ifrån varandra. Använd till exempel en röd penna och en blå penna. Be barnet att titta på den röda penna. Efter två sekunder, be barnet att titta på den blå penna. Efter cirka fyra sekunder, be barnet att titta tillbaka på den röda penna. Upprepa denna procedur flera gånger med hjälp av olika timing mönster. Om barnet ser impulsivt i andra penna innan hon i uppdrag att, ha henne nära ögonen i några sekunder och börja om igen.

Nästa, gör en visuell spårning övning med barnet. Håll ett objekt, till exempel en penna eller linjal, ca 16 inches framför barnet. Flytta objektet horisontellt med en hastighet som är bekväm för barnet. Be barnet att spåra objekt med ögonen, utan att röra huvudet. Om hon har svårigheter, sluta flytta objektet och låta henne fokusera på det. När barnet är bekväm med denna rörelse, gå vidare till en annan verksamhet. Håll objekt framför barnet, och flytta den i en båge (som en vindrutetorkare). Återigen, ber henne att följa föremålet med blicken.

Previous:nothing Next:bröst ömhet efter befruktningen

Relaterade artiklar


 • behandling för neonatal hyperbilirubinemi
 • långsiktiga mål för demens
 • bronkopulmonell dysplasi symtom
 • hjälp med klimakteriet och värmevallningar
 • Varför vända hår grått med åldern?
 • hur man använder OTC smärtstillande säkert
 • hur man köper testning hem dna
 • hur de ska hålla sig i form (även med barnen)
 • iv kelering terapi
 • vad som finns i vaccinet skott?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com