om postpartum vård

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-03-31
En kvinnas liv är för evigt förändras när hon blir mor. Även om hennes fokus kommer att ligga på att ta hand om hennes nyfödda, hon måste ta särskild hand om sig själv också, som hennes kropp behöver för att läka och hon kommer sannolikt också att gå igenom känslomässiga förändringar. Tenderar att en ny mamma hälsobehov kallas postpartum vård. Varje kvinna har olika behov beroende på typ av leverans hon hade och hur hennes kropp har reagerat

vaginal förlossning

En ny mamma kommer att gå igenom många olika läkningsprocesser som ett resultat av en vaginal förlossning. Först kommer hon blöda sannolikt i flera veckor och utvisa blodproppar. Om de är större än den storlek som en golfboll, kontakta läkare. Det kommer att finnas ett betydande ömhet, särskilt om episiotomi genomfördes, eller det var vaginal går sönder under förlossningen. Var försiktig när du kissar och går tarmrörelser, som alla sömmar kan få trasiga. Squirt varmt vatten på hela området för att förhindra infektion. Kegel övningar kan också bidra åter stärka bäckenbotten muskler.

Kejsarsnitt

återhämtning om en mor som ett kejsarsnitt är betydligt längre än en vaginal förlossning. Detta beror på att bukkirurgi är inblandade, och några av tarmen kan bli tillfälligt förlamad som följd. Fast föda kan behöva undvikas för en dag eller två efter operationen, eftersom kroppen inte kan smälta dem ordentligt. Begränsa verksamhet och be om hjälp när saker ska flyttas eller lyftas. Överanstränger sig kommer bara att förlänga återhämtningen.

Bröst

Inom några dagar efter förlossningen, kommer en kvinnas bröst gå igenom svullnad, där de sväller och fyll upp med mjölk. Detta händer om mamman ammar eller inte. När denna process kan vara ganska smärtsamt, placera is förpackningar på brösten och ta en over-the-counter medicin smärtlindring som Alvedon eller Tylenol. Om amning, kommer att utvisa en del av mjölken genom att pumpa vara till hjälp om de nyfödda inte kan amma ännu. Den exakta motsatsen åtgärder bör vidtas om modern inte ammar, som någon form av stimulans till bröstet kommer bara få den att producera mer mjölk. Använd en ombonad behå och när man tar en dusch, vända bort från duschen för att förhindra bröst stimulans. Amningsinlägg fortfarande kan behöva användas, tills svullnad ändar, vilket vanligtvis tar några dagar.

Viktminskning

Enligt MayoClinic förlorar en kvinna ca 10 pounds direkt efter leverans. Ytterligare vikt kommer att gå förlorade naturligtvis inom de närmaste veckorna, eftersom kroppen avfyrar vätskor. Efter förlossningen kommer läkaren att råda sannolikt den nyblivna mamman att få så mycket vila som hon kan inom de närmaste veckorna och att begränsa fysisk aktivitet. Detta kan vara nedslående att en ny mamma som vill få tillbaka i form. Men precis som vikt lades på successivt under graviditeten, kommer det ta lite tid att komma tillbaka av. Ät en hälsosam kost och engagera sig i lätt träning, såsom måttliga promenader. Vid sex veckor check-up, kommer läkaren att avgöra om mamman är redo för mer ansträngande träning eller inte.

Andra punkter

Vill inte delta i samlag för ca sex veckor efter förlossningen. Vid sex veckor utnämningen kommer läkaren att se till att kroppen har läkt ordentligt först. Dessutom kommer moodiness sannolikt att upplevas som en kvinna kommer att gå igenom flera hormonella och känslomässiga förändringar efter födseln av hennes barn. Om en ny mamma erfarenheter djupa depression som kommer i vägen att ta hand om hennes nyfödda, då måste hon kontakta sin läkare omedelbart, eftersom detta kan tyda på förlossningsdepression.

Previous:nothing Next:biverkningar av microgynon 30 p-piller

Relaterade artiklar


 • hur man genomför en patient intervju vård
 • homeopatiska bronkit åtgärder för barn
 • Hur sluta röka och aldrig se tillbaka
 • hur man kan förhindra att du och dina nära och kära från att bli / smittas av svininfluensan (H1N1 virus)
 • hur man använder ett graviditetstest
 • Hur du tar någons blodtryck
 • hur du kontrollerar ditt blodtryck hemma
 • ska man ge ett barn vitaminer med fluor?
 • viktminskning planer för barn
 • hur man ska hjälpa barnen att hantera ett syskon som har cancer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com