spädbarn moraliska utvecklingen

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-03-25
Frågan om hur en person utvecklar sin egen speciella moral är något som ingen, forskare, psykologer eller präster har fullt ut kunnat svara. Tiden av barndom är dock formativa, och det är självklart att rötterna av en persons moraliska utveckling skulle äga rum när han är fortfarande mycket ung

Du behöver:. .
Ett stort utbud av frukt och grönsaker
vitlök.
lök.
cayennepeppar.

spädbarn

De officiellt erkända ålder ett barn är 1 år och under. Eftersom det inte finns praktiskt taget inget sätt att effektivt kommunicera med barn så unga, kommer en ålder av moraliska utveckling i de följande avsnitten är att 4 års ålder. Under denna period, barn börja förstå den värld de lever i, lära sig att tala och kommunicera effektivt och börjar definiera sin självkänsla.

Egocentriska Resonemang

Den första etappen av moraliska utveckling hos barn, enligt dr . Lawrence Kohlberg, kallas egocentriska resonemang. Från födseln till 4 års ålder, barn, se hela världen i termer av själv. Motiveringen till varför något är rätt beror på att barnet blir hans väg. Det enda som verkställa ett barns sätt att tänka på detta stadium är att i egenskap av ett sätt att tjäna honom belöningar och agera på ett annat sätt att tjäna honom straff.

Empati

Enligt William Damon dock kan det finnas mer till ett barns utveckling än så. Idén om empati-eller att uppleva en annan persons smärta och känslor som sina egna-något som manifesteras i barn i denna åldersgrupp. Små barn som knappt kan artikulera, har observerats försökte trösta andra människor, till exempel en ung pojke som erbjuder sin snuttefilt till en upprörd mamma. Om ett barn var verksamma på en strikt straff kontra nöje världsbild, då detta erbjudande av komfort skulle vara en anomali.

Maslow

Enligt Abraham Maslow, en psykolog som teoretiserade om människans utveckling, människor har en viss, stigande behov som måste uppfyllas. Botten av pyramiden är en persons fysiska behov som hunger och törst. Den andra nivån är fysisk säkerhet och trygghet. Först efter dessa två behov har uppfyllts, inte den tredje delen av kärlek och tillhörighet komma i. Det kan hävdas att det är en persons behov av att bli älskad och att tillhöra som börjar utvecklingen av en moralisk kod som passar med den demonstrerade moral som han vill passa in med.

inlärt beteende

Spädbarn moral, liksom de flesta andra former av beteenden som små barn visar, är ett inlärt beteende. Även små barn lär sig tal och grammatik från sina föräldrar, de är lärande också om kroppsspråk. När ett barn börjar förstå beteende, börjar han lära sig vad som är rätt och fel genom exempel. Om ett barn straffas för en gärning, då han får veta att det måste vara fel i ögonen på sina föräldrar. Det är först senare, när barnen börjar att interagera med andra människor än sina föräldrar, och i situationer utanför det egna hemmet, gör de börja utveckla en högre och mer komplicerad känsla för moral än vad de har fått lära genom exempel.

Previous:nothing Next:NuvaRing FAQs

Relaterade artiklar


 • sova tips för seniorer
 • hur många dagar tills du kan ta ett graviditetstest?
 • Definitionen av en blodtransfusion
 • Daytona Beach missbruksbehandling
 • hur man undviker jäst infektioner naturligt
 • fysiska utveckling checklista för småbarnsfostran
 • är graviditet betraktas som ett befintligt skick på nya försäkringar?
 • aktiviteter för att organisera en familj viktminskningsprogram
 • preventivmedelsrådgivning
 • graviditet övningar hemma
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com