Användningen av östrogen kräm efter klimakteriet

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-04-23
Användningen av östrogen kräm efter klimakteriet kan hjälpa behandla några av de obehagliga symptom många kvinnor upplever. Krämen är lätt att använda och tolereras väl av de flesta patienter, men det finns risker och biverkningar att överväga. Östrogen grädde säljs under varumärket Premarin och kräver ett recept. Det finns ingen generell tillgänglig

Du behöver:.
Glukosmätning kit
. varmt vatten och tvål.
2X2 gasväv eller vävnad.

Fakta

konjugerad vaginala östrogenpreparat grädde, eller helt enkelt östrogen grädde, innehåller flera östrogen relaterade föreningar. Den exakta blandningen av de kemikalier som används i östrogen grädde är egentligen okänd, men läkarna vet kräm innehåller östrogen, 17 alfa dihydroequilin och equilin. Själva materialen är tagna i urin från gravida hästar.

vaginalkräm bidrar till att öka tjockleken på vaginal foder och hjälper till att lindra vaginal torrhet efter klimakteriet. Krämen kan också vända någon atrofi som har inträffat i underlivet fodret.

Användning

vaginalkräm ges direkt in i slidan med hjälp av en applikator. Patienten fyller applikatorn med sina ordinerade dosen av grädde, lägger tillbaka med böjda knän och avslappnad, infogar den applikatorn i slidan och använder kolven på applikatorn för att administrera dosen. De flesta kvinnor använder krämen dagligen, och läkare rekommenderar att dosen ges på kvällen, precis innan sängen.

Om det finns irritation på könsorgan, kan krämen gnuggas för hand i detta område.

biverkningar

Det finns en rad biverkningar förknippade med vaginalkräm. Blödning är den vanligaste oro, men ömhet i brösten, förändrad sexuell upphetsning, migrän, uppblåsthet och humörsvängningar är också möjliga. Höga doser östrogen kan orsaka gallsten som kräver operation för att avlägsna. En del kvinnor inte klarar av att bära sina kontaktlinser som östrogen kan öka kurvan av hornhinnan. Brown hudfläckar i ansiktet, speciellt i pannan och kinderna, kan också visas. Dessa fläckar, som kallas melasma, kan vara bestående.

Risker

Höga nivåer av östrogen att kvinnor löper risk för blodproppar. Rökning ökar dessa risker. Läkare rekommenderar att du slutar röka innan du använder östrogen grädde.

Det finns en ökad risk för livmodercancer för kvinnor om östrogen grädde. Även dessa cancerformer tenderar att vara mindre aggressiva när kvinnor om östrogenbehandling, kan din läkare minska risken genom att lägga gulkroppshormon till ditt inlägg klimakteriet behandlingsplan.

Trots att uppgifterna är oklara, kan risken för bröstcancer ökar vid användning av östrogen grädde.

Få hjälp

Klimakteriet kan vara svårt att hantera, men din läkare kan hjälpa dig klara med symtom. Om du upplever vaginal torrhet och irritation efter klimakteriet, ska du tala med din läkare. Hon kan hjälpa dig att avgöra om östrogen grädde är rätt val för dig.

Previous:nothing Next:Hur kan jag göra mina bröst växer naturligt?

Relaterade artiklar


 • mikonazol biverkningar
 • Förfarandet för en klinisk bröst
 • nattliga benkramper orsaker
 • ren kreatin biverkningar
 • diet för barn med högt kolesterol
 • spädbarn långsam utveckling i tal
 • natt blåskontroll hos barn
 • hur du ökar dina chanser att bli gravid under sex
 • botemedel för spädbarn diarré
 • vad är habitrol?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com