CMV-virus hos barn

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-04-01
Enligt Centers for Disease Control and Prevention, påverkar cytomegalovirus (CMV) 80 procent av människor genom deras 40-årsdag. CMV är inte en diskriminerande sjukdom, det påverkar människor i alla klasser och platser i världen. Lägre inkomster populationer är mer benägna att smitta än andra sociala klasser. Bebisar kan smitta vid födseln. CMV stannar hos den drabbade personen för livet och får stanna kvar vilande i kroppen utan några symtom på sjukdom. Vanligtvis kommer en individuell erfarenhet bara symptomen av CMV gång. Detta innebär en till synes frisk person kan överföra sjukdomen till en baby

Betydelse

Cytomegalovirus är medlem av herpesviruset familjen. Liksom andra herpesvirus, kan CMV sändas före och efter födseln. När viruset överförs, kan den ligga vilande och föras vidare till andra. Det kan också orsaka symtom på sjukdom. En typ, återkommande CMV, presenterar symptom flera gånger i en människas liv. Den andra typen, primär CMV, kan utgöra symtom en gång eller inte alls. Om transportören immunförsvar är försvagat, kan CMV bli farlig till transportören hälsa. Spädbarn löper risk att smittas av CMV från sin mor i en mängd olika sätt, inklusive i livmodern, under förlossning och från amning.

Symtom

Tolv veckor efter smittas av viruset, kan en bebis vara slö eller febrig eller har svullna körtlar. De flesta barn inte uppvisar symtom på CMV om de avtal som det före födseln. Redan i livmodern, kan ett barn visar tecken på infektion. Låga fostervatten nivåer, förstorad hjärna materia och intrauterin tillväxthämning kan tyda på en allmän infektion. Ytterligare testning skulle avslöja huruvida detta berodde på CMV eller annan infektion. Bebisar som kontraktet CMV före barnets födelse har en högre risk för komplikationer än någon annan grupp. Det finns potential för en förstorad lever och mjälte hos spädbarn med medfödd CMV. Inom de första 12 till 24 månader i livet, 80 till 90 procent av spädbarn erfarenhet hörsel och syn underskott och en rad av mental retardation klassificeringar. Av dem som insjuknar i viruset, kan en liten andel fortsätta att utveckla hörselproblem och försenad utveckling.

Hur CMV Sprider

Liksom de andra herpesvirus är CMV sprids via kroppsliga funktioner. Det är därför en baby har så många tidiga möjligheter att ingå avtal viruset. Blod eller organtransplantationer kan också sprida CMV. Det är inte ett mycket smittsamt virus, eftersom det kräver utbyte av kroppsliga vätska. Barn i dagvård eller ett hem som redan innehåller en CMV värd, är mycket mer sannolikt att kontraktet viruset.

Diagnos CMV

Ett ofött barn kan diagnostiseras med CMV med fostervattensprov. Efter födseln kan ett barn testas för viruset på samma sätt vuxna kan: genom blod, urin, saliv eller vävnadsprover. Gravida kvinnor kan också testas på samma sätt. Om en mamma tester positivt för CMV, då hennes ofödda barn är i riskzonen för kongenital CMV eftersom han kan födas med infektionen. Screening en mamma eller en baby är inte gjort rutinmässigt.

Behandling

CMV behov sällan behandling. Någon smärta eller feber i samband med virus kan behandlas med smärtstillande eller febernedsättande läkemedel. Uppsök läkare om ditt barn har feber över 100 grader C. Om ett barn med nedsatt immunförsvar erfarenheter sjukdom i samband med CMV kan då symptomen förvärras. Dessa förhöjda tecken på CMV kan kräva behandling specifika för symptom eller antivirala läkemedel. Vissa nyfödda kan få lunginflammation. Gravida mödrar kan få behandling i extrema fall.

Previous:nothing Next:fysiska utveckling och medelåldern

Relaterade artiklar


 • hur man ska hantera kvinnlig urininkontinens
 • Varför är sociala dricker mer benägna att minnesförlust?
 • några rekommenderade olika övningar under graviditeten
 • gemensamma period symtom
 • Trileptal biverkningar hos barn
 • hur man lär sig hur säkert att rensa örat och lätta på trycket som orsakas av vax byggs upp
 • homeopatiska bronkit åtgärder för barn
 • vad som väntar efter en vasektomi återföring?
 • Hur förhindrar spiral graviditeten?
 • finasterid biverkningar för kvinnor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com