Vad är några botemedel för peeling blygdläpparna?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-04-26
Peeling av huden på blygdläpparna orsakas av ett tillstånd som kallas lav sclerosus. Lichen sclerosus är en kronisk, inflammatorisk hudsjukdom. Det kan påverka män, kvinnor och barn men är vanligast hos kvinnor, enligt Steadyhealth. com

Du behöver:.
Kit glukosmätning
. varmt vatten och tvål.
2X2 gasväv eller vävnad.

Licehn Sclerosus

Lichen sclerosus mål i allmänhet den yttre genitalier, vulva eller anala området. Kvinnor som är post-menopausala ofta har detta tillstånd.

Hur det ser ut

Små, vita fläckar visas när villkoret första manifest. Dessa områden blir slät och blank. Fläckarna förvandlas till större fläckar varefter huden tunnar och fläckar. Huden tårar och skalar enkelt som följd. Lila eller röd missfärgning kan uppstå på grund av blödning inne i huden.

Resultat

I svåra fall kan detta tillstånd orsaka ärrbildning som resulterar i inre läppar i vulva krymper och försvinner. Klitoris kan täckas med ärrvävnad och slidöppningen minskar.

Symtom

Klåda kan vara det enda symptomet på lavar sclerosus. Men om du har ett svårt fall, blödning, riva och blåsor som uppstått genom gnidning på huden kan resultera i smärta. Smärtsamma blåmärken och sår kan också uppstå om du kliar området. Urinering, åtsittande kläder och samlag kan alla vara obehagligt.

Kortikosteroider

Ibland villkor går iväg på egen hand, men det är bäst att ha det behandlas av läkare eftersom det kan leda till ärrbildning om den inte behandlas. Ultra-potenta lokala kortikosteroider används för att behandla lavar sclerosus. Du måste applicera krämen under en längre tid att återställa hudens normala styrka och struktur, och för att förhindra skador från aktivera. Behandling upphäver inte någon ärrbildning. Nackdelen med att använda ultra-potent kortikosteroid kräm eller salvor är att långvarig användning kan leda till att huden blir röd, växa tunnare och göra dig mer mottaglig för hudbristningar. Det kan också predisponera kvinnor att jäst infektioner.

Vad Out, Vad finns det i

testosteron kräm och salva brukade vara medicinen val för detta tillstånd, men det är inte längre positiva, eftersom det orsakar maskulina egenskaper. Progesteron var en gång används för att behandla detta tillstånd, men det hjälpte inte visa sig vara effektiva. Vitamin A medel, inklusive töm A (retinoider) kan användas av dem som inte kan tolerera den kortikosteroid grädden.

Experimentell drog

En steroid utan salva som kallas takrolimus (Protopic) används för att behandla detta tillstånd .

Komplikationer

Om en kvinna har en infektion, låga nivåer östrogen eller en allergi mot medicinen, kan detta hindra symtomen från sanering. Du kan sluta behandla dessa symptom liksom de ursprungliga.

Biopsi

Enligt Merck. com kan diagnos göras genom att visa det smittade området. Däremot kan en biopsi göras om problemet inte är löst efter att ha använt hydrokortison kräm. Om området är sårig eller förtjockning, är det särskilt viktigt att en biopsi utföras eftersom lav sclerosus är en föregångare till skivepitelcancer.

Previous:nothing Next:Hur vet jag när jag blev gravid?

Relaterade artiklar


 • fysiska utveckling och medelåldern
 • dagen-efter-piller risker
 • skelettet hos människa
 • silverax faror
 • med hjälp av en hemmagjord lavemang väska
 • den bästa skabb behandling
 • är graviditet betraktas som ett befintligt skick på nya försäkringar?
 • effekter av positivt tänkande
 • vad man ska göra om du inte kan bli gravid?
 • krämer för att bli av gynekomasti
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com