Vad är några tester för klimakteriet?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-04-05
De två hormoner som kan testas för att avgöra om en kvinna går in i klimakteriet är FSH (follikelstimulerande hormoner) och LH (lutenizing hormoner). Om du är en post-medelålders kvinna och har gått ett helt år utan en menstruation, det är säkert att säga att du är i klimakteriet och det är verkligen inte någon anledning att testa din FSH och LH-nivåer. Men om du är en yngre kvinna och har haft klimakteriebesvär (missade perioder eller värmevallningar), testa din FSH och LH-nivåer kan vara en bra idé. Det kan avgöra om du går in i för tidigt klimakterium. Andra sjukdomstillstånd kan orsaka klimakteriebesvär. Om en ung kvinnas FSH och LH-nivåer är låga, är hon inte klimakteriet och hennes symptomen tyder på några andra medicinska problem

Höga nivåer av FSH och LH

Om kvinnans FSH och LH är höga, indikerar detta att hon är i klimakteriet och förklarar varför hon är symtomatisk. FSH produceras av hypofysen. Detta hormon föranleder tillväxten av folliklar och stöder celler som vårdar och växa en kvinnas ägg eller ägg. FSH stimulerar produktionen av östrogen. När en kvinnas östrogennivåerna sjunka hon huvuden mot klimakteriet, kommer hennes FSH nivå sväva som kommer hennes LH. Dessa hormoner ökar som en kvinna åldrar, enligt Menopause. org.

Äggstockar misslyckas

Om en kvinna har ett FSH-nivå mellan 5 och 25mIU/ml betyder det att hon ännu inte är klimakteriet eller nära klimakteriet , men om hennes nivåerna är högre än 25 tyder detta starkt på att hon är i klimakteriet. En läsning av 50, enligt Epigee. org, innebär att en kvinna är i full klimakteriet. Den FSH nivå avslöjar om äggstockarna börjar misslyckas, vilket sker under klimakteriet. En hög FSH nivå är en av de första tecknen på att en kvinna närmar sig klimakteriet, eftersom det visar att hennes kropp försöker ägglossning men är inte åstadkomma ägglossning. Äggstockarna börjar stänga.

Hur långt går du i?

Om en kvinna vill ha barn och är medelålders, provning hennes FSH och LH-nivåer kan avslöja om hennes äggstockar fortfarande arbetar. Om de är, kan hon bli gravid. Om de är i konkurs, är en graviditet kommer att bli svårt att uppnå.

Hjärnan och hur den reagerar

Som klimakteriet närmar sig, inser kvinnans hjärna att hon är låg på östrogen. Hjärnan signalerar hypofysen att göra mer FSH. En ökad mängd FSH släpps i ett försök att förmå äggstockarna att producera mer östrogen och att producera en bra ägg follikel. Det är därför FSH stiger senare i en kvinnas liv.

Gamla Ägg

Kvinnor föds med ett visst antal ägg. Dessa ägg ålder precis som kvinnan gör. Gamla ägg är ofta inte är möjligt och även om de är livskraftiga de kanske inte vara av god kvalitet. Det är därför äldre kvinna är mer benägna att få barn med missbildningar. Oavsett hur mycket FSH frigörs av hypofysen, om det inte finns några livskraftiga folliklar som finns i kvinnans kropp, ägglossning och graviditet kommer inte att inträffa.

Test

Hem FSH tester finns tillgängliga eller om du kan be din läkare att utföra testet. Tänk på att hemmet testerna inte kan vara 100 procent pålitlig, enligt Epigee. Org. Om du tar testet och få en onormal hormonell behandling, kan resultaten vara relaterade till något annat än klimakteriet. Eftersom hormoner fluktuerar så mycket, ska testet upprepas flera gånger, en månad eller så isär. Fråga din läkare vad hon rekommenderar.

Previous:nothing Next:hem rättsmedel för barn med urinvägsinfektion

Relaterade artiklar


 • för tidig förlossning behandling
 • blodtryck riktlinjer för barn
 • de bästa sätten att göra vården mer överkomligt
 • långsiktiga mål för demens
 • hur man kan vara den lyckligaste personen levande
 • farorna med vatten i plastflaskor
 • Hur du tar Ambien försiktighetsåtgärder
 • Är det säkert att använda en badtunna under graviditeten?
 • om jäst infektioner hos kvinnor
 • komplexa migrän hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com