Vilka är biverkningarna av att använda syntetiskt testosteron?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-04-19
Syntetiskt testosteron är en anabol steroid. Det betyder att det är ett konstlat kemisk tänkt att simulera funktionerna av manligt könshormon. Även syntetiskt testosteron kan hjälpa till att bygga muskler och förbättra prestationsförmågan, kan personer som använder det för en längre tid upplever en lång rad negativa bieffekter

Androgenic ändringar

Den mest omedelbara biverkningarna är kallade androgena ändringar, som rör till masculinizing effekterna av anabola steroider. Dessa biverkningar kan inkludera en mörkare röst, ökad tillväxt av kropp och ansiktshår, och utveckling av acne. Dessa effekter kan uppstå i både män och kvinnor som tar syntetiskt testosteron.

Cirkulation biverkningar

Användning av anabola steroider har varit direkt kopplade till hjärt-kärlsjukdomar, högt blodtryck och blodproppsbildning svårigheter. Dessa effekter kan spåras till det faktum att syntetisk testosteron, oavsett hur den ska tas, absorberas direkt i blodomloppet. Detta innebär att blodcirkulationen är den första att få testosteron effekter. Dessutom är hjärtat en muskel, och påverkas av testosteron s muskelbyggande egenskaper. Detta kan leda till hjärtsjukdomar.

Impotens

Hos män fortsatt användning av anabola steroider har visat sig orsaka impotens. Detta beror på att kroppen, översvämmas av syntetiskt testosteron, kan bromsa eller upphöra med sin egen produktion av naturliga testosteron. Detta leder till de manliga könsorganen misslyckas på grund av sina processer avbryts eller skrivas över av anabola steroider.

Aggression

En viktig bieffekt av syntetiskt testosteron är att användaren kan bli mer aggressiva.

Andra biverkningar

Användning av anabola steroider kan ha många andra biverkningar. Bland dem: ont i magen och huvudvärk, sömnlöshet, depression och ångest, hämmad tillväxt hos ungdomar, förstorat hjärta och prostata, för tidigt håravfall, dämpa immunförsvaret, gulsot, muskel tårar, hjärtklappning, och anafylaktisk chock.

Previous:nothing Next:hur man får klart huden för killar

Relaterade artiklar


 • artikulation tekniker
 • Vem bör inte ta influensa skjuten?
 • vad är det mjälte i?
 • hem rättsmedel för öronvax bygga upp
 • arbetsterapi aktiviteter för barn
 • vad är en manlig fysisk undersökning?
 • hur man hittar en diabeteskost guide
 • Så för att lindra graviditetsillamående
 • de bästa ställena att gnida progesteron kräm på kroppen
 • hur man kan minska bakterier i ett badrum
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com