Yaz vs orto tri-cyclen

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-04-03
P-piller är ofta skrivs av andra skäl än preventivmedel. Vissa p-piller kan användas för att behandla akne eller måttlig till svår premenstruella syndrom eller premenstruell dysfori symtom sjukdom, medan andra är avsedda att användas för preventivmedel syfte.

Två vanliga märken av p-piller är Yaz och Ortho Tri-Cyclen. Båda produkterna gör olika påståenden, men båda har likheter

Skillnader

Yaz p-piller innehåller drospirenon, även känt som drospirenon. Ortho Tri-Cyclen innehåller norgestimat, som sin egen version av progesteron hormonet. Progesteron förbereder livmoderslemhinnan på implantation av ett befruktat ägg genom att signalera det att tjockna och bli mer blod-rika.

Ortho Tri-Cyclen innehåller sju vita piller, sju ljusblå piller, sju mörkblå piller och sju gröna piller. Den vita, ljusblå och mörkblå piller innehåller alla olika nivåer av hormoner; den gröna piller har inga hormoner. Yaz innehåller 24 rosa piller som innehåller hormoner, och fyra vita piller som inte gör det.

Ortho Tri-Cyclen marknadsförs som avsedda för användning som preventivmedel, medan Yaz marknadsförs som ett preventivmedel samt behandling för PMDD och måttlig akne.

Likheter

Yaz och Ortho Tri-Cyclen varumärken förhindra graviditet, vid användning på rätt sätt och i rätt ordning, aktiva tabletter först, sedan inaktiva. Båda kan reglera perioder. Dessutom är de två läkemedel anses kombination piller, som har två eller flera hormoner i dem.

Medan Ortho Tri-Cyclen marknadsförs som avsedda att användas som ett preventivmedel, är Yaz marknadsförs som ett preventivmedel samt behandling för premenstruell dysfori och måttlig akne. Men båda kan användas för behandling av akne och premenstruell dysfori.

Varken Ortho Tri-Cyclen heller Yaz kan förhindra möjligheten att man kan få HIV eller ett sexuellt överförbara sjukdomar.

genombrottsblödningar

Genombrottsblödning definieras som blödning som inträffar vid något annan tid än när du faktiskt har mens. Det kan vara en biverkning av p-piller.

Webbplatsen för Yaz stater som du kan ha genombrottsblödning, som kan hända med alla p-piller. Den fortsätter med att säga att genombrottsblödning ska sluta efter några cykler. Webbplatsen för Ortho Tri-Cyclen sägs att du kan ha en chans att uppleva mindre genombrottsblödning.

Överväganden

med augusti 2008 var det genomsnittliga priset för Ortho Tri-Cyclen mellan $ 65 och 90 $ och $ 75 och $ 90 för Yaz. Dessa preventivmetoder är receptbelagda. Därför måste du rådgöra med din läkare.

Varningar

Båda dessa är p-piller, och som sådan lista möjligheten att blodproppar som en allvarlig biverkning särskilt kvinnor över 35 som röker. Symtom som en blodpropp bildar eller har bildats inkluderar smärta, svullnad, rodnad eller värme i det drabbade benet eller bröstsmärtor. Dessa är alla allvarliga medicinska tillstånd, och medicinsk hjälp bör eftersträvas omedelbart.

Previous:nothing Next:depression behandling under graviditet

Relaterade artiklar


 • tidig graviditet och endometriebiopsi
 • hur många dagar finns det i en graviditet?
 • löss behandling under graviditeten
 • vad övningar hjälpa att bli av med magen fett?
 • Lägga till extra fiber till dina måltider
 • kolon rengöra komplikationer
 • vad organ är främst ansvarig för att kolesterol?
 • prostatakörteln störningar
 • luftrenare information
 • terapi som lindrar smärta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com