alkohol detox med bensodiazepiner

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-04-03
Alkoholism är ett kroniskt tillstånd som orsakar fysiologiska förändringar i kroppen. Detox från alkohol kan orsaka abstinenssymptom, inklusive en potentiellt livshotande tillstånd som kallas delirium tremens, allmänt känt som DTS. För att minimera risken för delirium tremens och att undvika abstinenssymtom från störande med behandling, bensodiazepiner såsom Librium kan föreskrivas

Förstå Alkoholism och tillbakadragande

Alkohol är en depressiv och binds med receptorer i hjärnan, ändra neurokemiska balans. På kort sikt resulterar detta i minskade hämningar, eufori och så småningom sedering och minskad smärtupplevelse. Som en alkoholhalt konsumerar mer alkohol, blir hjärnan som används för att inverkan av alkohol och justerar naturligt förekommande neurokemiska nivåer för att kompensera. Denna förändring i neurologisk funktion leder till ökad tolerans eller ett tillstånd där mer alkohol behövs för att erhålla samma berusande resultat.

Hjärnans kompensatoriska mekanismer kan också leda till abstinensbesvär om alkoholen är stoppad. Utan alkohol i systemet, blir nervcellerna i hjärnan överstimulerad. Ofta detta överstimulering ställer ut sig i aggression, nervositet, skakningar i händer och kropp, svettningar, illamående och kräkningar. Ibland överstimulering är så stor att den skadelidande kan uppleva hallucinationer eller vanföreställningar och även kramper.

Bensodiazepiner

Precis alkohol, bensodiazepiner sänka neuron aktivitet. Genom att komplettera bensodiazepiner i stället för alkohol är det möjligt att dra sig ur alkohol utan att uppleva svåra abstinensbesvär. Bensodiazepiner är beroendeframkallande men eftersom addicting ämnet förändras, att kroppen inte har tid att anpassa sig till bensodiazepiner. Som utsättningssymtom minska, kan bensodiazepiner ges långsamt tillbaka.

Det finns flera typer av bensodiazepiner finns. De är i allmänhet klassificeras som kort-eller långverkande. Korttidsverkande bensodiazepiner är vanligtvis ges vid snabb abstinenssymptom eller till de som har nedsatt leverfunktion. Långverkande bensodiazepiner är den mest förskrivna för behandling av alkoholabstinens, eftersom de ger en mer konstant täckning, men de anses mer toxiskt för levern. Det vanligaste korttidsverkande bensodiazepiner är lorazepam (Temesta) och oxazepam (Serax). Långverkande bensodiazepiner omfattar diazepam (Valium) och Klordiazepoxid (Librium).

Varningar

Ta inte bensodiazepiner med alkohol, barbituates eller andra sederande läkemedel. Detta kan resultera i svår andningsdepression, koma och död.

Bensodiazepiner är kontrollerade ämnen med en potential för missbruk. De bör avbrytas så snart som abstinensbesvär minska och deras användning bör noga övervakas av läkare eller sjuksköterska.

Andra läkemedel kan krävas under alkohol avgiftning och detox är bara ett steg i alkoholism återhämtning. Följ din läkares eller kurator riktlinjer. Följ upp med lämplig rådgivning.

Previous:nothing Next:Yaz vs orto tri-cyclen

Relaterade artiklar


 • jäst allergi hos små barn
 • skäl att ge blod
 • kost för att sänka det onda kolesterolet
 • livmodern som ett preventivmedel
 • faror att återanvända plast vattenflaskor
 • inte babyolja hjälp att bli av med hudbristningar?
 • hur många dagar tills du kan ta ett graviditetstest?
 • ischiasnerven smärta behandling under graviditet
 • Fakta om flebotomi
 • sinus allergier hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com