av akupressurpunkter för att inducera förlossningen

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-04-27
Det finns många alternativ för att inducera förlossningen, både medicinska och icke medicinska. Men för läkemedel och vissa örter kan ha biverkningar och orsaka arbetskraft kom igen snabbt, vilket gör det svårt att hantera. Akupressur är en säker, men effektivt, induktiv metod och många av de tryckpunkter som används för att starta förlossningen också kan användas för att kontrollera mängden smärtan under förlossningen

Om akupressur

I likhet med akupunktur, som används nålar för att stimulera energipunkter i kroppen, använder akupressur trycket från fingrarna tillämpas på punkter i kroppen som motsvarar med olika organ. De punkter som stimuleras graviditet för att få arbetskraft motsvarar livmodern och livmoderhalsen hjälpa till att mjuka upp livmoderhalsen, starta uteruskontraktioner och uppmuntra barnet att gå lägre i förlossningskanalen. Poängen är oftast anbud vid tryck, vilket signalerar att du har hittat rätt plats. De flesta kvinnor kommer att gå in arbetskraft inom 48 timmar efter att stimulera tryckpunkter.

Trots anses relativt säkra, bör försiktighet iakttas vid användning av akupressur eller någon annan teknik för att inducera en arbetsmarknad. Alltid rådgöra med din barnmorska eller läkare innan du använder akupressur under graviditet.

Komma igång

Trycket punkt på bandet mellan tummen och pekfingret på vardera sidan används för att starta uteruskontraktioner. Den gravida kvinnan eller någon annan kan utöva tryck på denna punkt med sina pekfinger och tumme och gnugga eller tränga området i 30 till 60 sek sedan ta en paus i en till två minuter innan du fortsätter. Det hjälper om modern är avslappnad när de utför den akupressur, så uppmuntra henne att ta ett varmt bad eller dusch innan, få en bekväm position och träna avslappning medan akupressur utförs.

När arbete påbörjas och värkarna bilda ett regelbundet mönster, kan akupressur stoppas.

dilatation och röra sig nedåt

För att hjälpa till med utvidgning av cervix, utöva tryck på en punkt fyra finger bredder ovanför fotknölen på insidan av benet. Använd de första två fingrar på handen och trycker in ordentligt på den här platsen, hålla i 30 till 60 sekunder, låt en till två minuter mellan att utöva påtryckningar. Området ska kännas lite öm när man trycker på den. Efter ca 30 minuter att stimulera denna plats, bör kvinnan känna hennes livmoderhalsen stretching.

Detta tryck punkt kan också bidra till att uppmuntra barnet att gå lägre i förlossningskanalen under förlossningen.

Previous:nothing Next:Graviditet & femte sjukdom

Relaterade artiklar


 • reflux behandlingar för en nyfödd baby
 • sittande stol massage teknik
 • hur du kontrollerar ditt blodtryck hemma
 • Graviditet & sura uppstötningar
 • äldre vårdplanering
 • hur man gör enkla övningar balans för seniorer
 • Hur förhindrar spiral graviditeten?
 • arbetsterapi aktiviteter för barn
 • gnälla vatten instruktioner
 • hur du ökar dina spermier
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com