bebis 1: a månaden: fysisk utveckling

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-04-28
Även barnets utveckling är inte en exakt vetenskap, barn förändras dramatiskt under den första månaden. Den första månaden kan verka som om alla barn gör är sova, eftersom de flesta grät sker mellan sex och åtta veckor. På en månad har bebisar börjar att le och göra ljud. Under de första veckorna, kommer bebisar tillbringar mycket tid i liknande situation fosterställning. Detta kan dock inte ske med tidigt födda barn. Prematurer utvecklas annorlunda än fullgångna nyfödda barn.

Du behöver:
kit glukosmätning
. varmt vatten och tvål.
2X2 gasväv eller vävnad.

ansikte, huvud och hals utveckling

En nyfödd huvud kan ha påverkats av den födelseprocess metod och verkar spetsiga eller långsträckt. Detta bör försvinna med de första dagarna. Om huvudet är blåslagen och svullen, detta också kommer att läka inom några dagar. Ansiktet får också svullna från vätskeansamling och ansiktsdrag kan vara osammanhängande från förlossningen. Munnen kan innehålla vita fläckar, som är vätskefylld cystor som kommer att försvinna inom några dagar. Den första musklerna att utvecklas i nyfödda nacke och axlar. Barnet börjar se sig omkring men kommer bara att kunna se ett avstånd av två meter. Barnets ögon får passeras gånger, men detta är naturligt.

Armar och ben utveckling

Den nyfödda händer kommer att vara väl tillsluten och naglar kan vara lång. Fötter och ben kommer kurvan inåt, men kommer så småningom räta ut. Barnet kommer att ha reflex färdigheter. Den suger reflex gör att barnet att sätta saker i hans eller hennes mun. Den gripreflexen gör att barnet till ordentligt stänga sina fingrar. Och, i den skrämma reflex gör att barnet kasta sitt vapen ut och in igen när spratt. Armar, ben och haka också kan skaka när gråter på grund av barnets nervsystemets utveckling.

Buk utveckling

Navelsträngen stubbe tar 10 till 21 dagar att läka och falla av. Sladden kommer att ändra färg från gult till brunt eller svart. Om det blir röd och börjar lukta, kontakta din läkare eftersom det antagligen är smittad.

Hud utveckling

Det trauma från födseln kan leda till att huden repas eller blåmärken. Huden läker i de två första veckorna. Barnet kommer också att förlora någon hår och det översta lagret av huden flagna eller skal. Miliaria, eller annars känd som baby akne, är ofarlig och läker inom några veckor och kan dyka upp var som helst på kroppen, inte bara i ansiktet.

Varning

Beroende på när barnet föddes, kan utvecklingen bli annorlunda. Men som en tumregel, om efter tre månader, bör barnet uppvisar inte följande.
u2022 Inget huvud kontroll /> förbättring
u2022 Extrema floppiness
u2022 Little svar till ljud eller visuella referenser
u2022 Oförmåga att fokusera på en förälders ögon
u2022 Liten viktökning
Kontakta en läkare om någon av dessa beskriver barnet.

Previous:nothing Next:hur kan jag orsaka utvändigt impotens?

Relaterade artiklar


 • Vad är några tester för klimakteriet?
 • kaloririka graviditet kost
 • hur till komma fri HLR kurser lästa i ditt område
 • att bota sömnlöshet med naturliga behandlingar
 • hur man kan bli av diarré hos barn med hjälp av brat kost
 • vilken mat ska man äta för att sänka ditt kolesterol
 • silverax faror
 • polycystiskt ovariesyndrom kost
 • Förfarandet för en klinisk bröst
 • hjälp med klimakteriet och värmevallningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com